Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΙΚΩΝΟΣ ΜΕΤΡΟ: Μεγάλη κοινωνική νίκη Κατοίκων Κυψέλης-Γαλατσίου η προσθήκη του 15ου ΣΤΑΘΜΟΥ στη Γραμμή 4!


Μεγάλη

κοινωνική νίκη 
 
Κατοίκων Κυψέλης-Γαλατσίου
 
η προσθήκη του, 15ου, 
 
ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΛΙΚΩΝΟΣ (Πάρνηθος)
 
στη Γραμμή 4 ΜΕΤΡΟ!




Εκ μέρους της Επιτροπής Κατοίκων Κυψέλης-Γαλατσίου

 χαιρετίζουμε το μεγάλο γεγονός του 15ου Σταθμού 

-ΕΛΙΚΩΝΟΣ- στη Γραμμή 4 ΜΕΤΡΟ που δικαιώνει τους

 αγώνες μας από το 2014.


Στην προηγούμενη ανακοίνωση (εδώ: https://autenergos.blogspot.gr/2017/09/15.html)  συνοψίζαμε τα μέχρι τότε γεγονότα και δράσεις που κορυφώνονταν με τις σημαντικές αποφάσεις αποδοχής της πρότασής μας εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης (Δήμοι-Περιφέρεια) και τις τελικές θετικές απαντήσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜ).

Στις συνεχείς ενημερώσεις μας μέσω του διαδικτύου προστέθηκαν πολλά δημοσιεύματα στον τύπο και στο διαδίκτυο τα οποία επιβεβαιώνουν το γεγονός του 15ου, πλέον, Σταθμού και, δικαίως, το προβάλουν ως “Νίκη των κατοίκων” .
Σε τελευταία μάλιστα δημοσιεύματα υπάρχει και νέος χάρτης της Γραμμής 4 όπου αναφέρεται με την τελική ονομασία ΕΛΙΚΩΝΟΣ.


Συνάντηση στις 11 Γενάρη 2018

με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Οι Εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων είχαμε χθες , 11 Γενάρη 2018, νέα συνάντηση στην ΑΜ με τον Αντιπρόεδρο ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο κύριο Θ.Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή Στρατηγικής Ανάπτυξης κύριο Ν. Μπούσουλα και τη Διευθύντρια Τεχνικής Υποστήριξης Έργων κυρία Κ. Χέλμη.
- Αρχικά, επαναλήφθηκε η σαφέστατη διαβεβαίωση ότι ο 15ος Σταθμός έχει συμπεριληφθεί πλέον στο σχεδιασμό της Γραμμής 4 Μετρό και θα είναι ενταγμένος, ενιαία, σε κάθε επόμενη διαγωνιστική προκήρυξη του έργου και για τις “πρόδρομες εργασίες” εντός του 2018 και για την κατασκευή του έργου το 2019.
- Ακολούθως μας έγινε ενημέρωση για τη χωροταξία του Σταθμού ο οποίος θα βρίσκεται στο πάρκο που περικλείεται από τις οδούς Πάρνηθος-Αγίας Γλυκερίας-Κοζάνης-Xοπφ, με είσοδο/έξοδο από την συμβολή Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος.
- Η ονομασία θα είναι “ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΙΚΩΝΟΣ” (μια από τις προτάσεις μας) αφού ο Λόφος Ελικώνος (Αλεπότρυπα) είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σημείο στην περιοχή για να διευκολύνονται οι επιβάτες.
- Επίσης, επιβεβαιώθηκε η μετακίνηση στην Πανεπιστημιούπολη του Σταθμού Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή.
- Ακόμη, το συνολικό έργο θα έχει χρονοδιάγραμμα συνολικής ολοκλήρωσης 2026 ή 2027 και πιθανόν, τμήμα του, να παραδοθεί ενωρίτερα.

Ευχαριστήσαμε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που, τελικά, αφουγκράστηκε με προσοχή το αποφασιστικό και δυναμικό αίτημά μας, κατανόησε τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων όπως η Επιτροπή τις προέβαλε και, το “ΑΔΥΝΑΤΟΝ” του 2014, το μετέτρεψε, το 2017, σε ΔΥΝΑΤΟ!


Μεγάλη η κοινωνική νίκη

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μεγάλη κοινωνική νίκη των Κατοίκων.
Μετά την απόλυτη άρνηση της ΑΜ το 2014, προχωρήσαμε αποφασιστικά, μεθοδικά και δυναμικά απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό, σε αρμόδιους υπουργούς, στον ΟΑΣΑ και, φυσικά, την ΑΜ.
Όμως, εκεί που επικεντρώσαμε ιδιαίτερα, πέραν των κατοίκων, των Φορέων και των ΜΜΕ, ήταν η
Αυτοδιοίκηση.
Με συνεχείς επιστολές, επικοινωνίες, παρεμβάσεις και παρουσίες στις συνεδριάσεις πετύχαμε να γίνει αποδεκτό το αίτημα Κατοίκων με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις από το 6ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων, ακολούθησαν τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Αθηναίων και Γαλατσίου και κορυφώθηκε με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.
Βέβαια ο αγώνας στηρίχθηκε και με επανειλημμένες ερωτήσεις των βουλευτών Αυλωνίτου Ελένης, Καφαντάρη Χαράς και Παναγούλη Στάθη.

Ως Εκπρόσωποι της Επιτροπής συντονίζουμε και ενημερώνουμε συχνά μέσα από τα:
- "ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΒΑΤΗΣ" ΚΥΨΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Stavroulakis Stratis https://www.facebook.com/groups/48042233152/?fref=ts και
- http://autenergos.blogspot.gr/ του Γιάννη Ζωχιού
Δημοσιοποιούνται δε όλες οι πληροφορίες και σχεδιασμοί ώστε οι χιλιάδες κάτοικοι να γνωρίζουν. Καλούνταν δε να είναι σε διαρκή εγρήγορση για κάθε κινητοποίηση και μορφή αγώνα στην περίπτωση αρνητικής πληροφορίας ή απόφασης για το αίτημά μας.

Στην ευόδωση αυτού του αγώνα μας προστέθηκε και η αμέριστη συμπαράσταση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, ειδικά από τις αρχές του 2017, όχι μόνο με σεβασμό στο αίτημα και στον αγώνα μας αλλά και με την προβολή ως “Νίκη των κατοίκων” η προσθήκη του 15ου Σταθμού.

Μία μόνο εξαίρεση διαπιστώσαμε με δημοσίευμα που παραβλέπει τον αγώνα μας, το θετικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης με τις ομόφωνες αποφάσεις, των Φορέων και των ΜΜΕ και παρερμηνεύει την θετική πολιτική βούληση με την αποδοχή του αιτήματός μας από το σημερινό Πρωθυπουργό προβάλλοντας το ότι βρίσκεται δίπλα στην κατοικία του.
Και φυσικά με την αδικία να μεταφέρεται η θολή εικόνα ότι από την προσθήκη του Σταθμού στο πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 «Άλσος Βείκου-Γουδή» ενοχλούνται οι διαγωνιζόμενες κατασκευάστριες εταιρείες όταν η ίδια η Αττικό Μετρό, που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού του έργου, διαψεύδει αυτή την εικόνα και μάλιστα ενημερώνει τους διαγωνιζόμενους για τις όποιες τροποποιήσεις.

Η ενημέρωση και η επικοινωνία θα συνεχίζεται για κάθε εξέλιξη για το “ΣΤΑΘΜΟ ΕΛΙΚΩΝΟΣ” (όπως στο εξής θα ονομάζεται) αλλά και για το συνολικό έργο της Γραμμής 4.

Καλούμε τους Κατοίκους να γιορτάσουν 
 
αυτή τη σημαντική κοινωνική νίκη.


Σταυρουλάκης Στρατής:
"ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΒΑΤΗΣ" ΚΥΨΕΛΗΣ-ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Stavroulakis Stratis
https://www.facebook.com/groups/48042233152/?fref=ts

Ζωχιός Γιάννης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: