Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ.: Πένθος ΔΕΗ κατά την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών

Πένθος ΔΕΗ

κατά την Παγκόσμια 

Ημέρα Συνεταιρισμών

Ανακοίνωση 1/7/2017
 
Είναι απόλυτα Φυσικό: Σύσσωμη η ΔΕΗ (Ιεραρχία-Συνδικάτα-ΠΣΥΠ) να πενθεί κατά την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών!
Το Συνεταιρισμό, ως Όραμα και Ιδέα, τον έχουν κηδέψει αφού πρώτα τον δολοφόνησαν!
Πώς λοιπόν μπορείς να τιμάς Αυτόν του οποίου (και) οργάνωσες: Στραγγαλισμό-δολοφονία- θάψιμο;


Τιμητικά για την Ημέρα, εδώ παρουσιάζονται:  
1. Μια από τις σημαντικές ανακοινώσεις  του Σωματείου Εργαζόμενων στο Συνεταιρισμό ΔΕΗ: http://www.neaptolemaidas.gr/2014/06/dei-synaitairismos.html

2. Το Συνεταιριστικό Όραμα, όπως παρουσιάζεται από την πρώην Υποδιευθύντρια ΠΣΥΠ/ΔΕΗ στο Περιοδικό του. Όμως, η θαρραλέα αδιάκοπη υπεράσπιση του τιμωρήθηκε και  οδήγησε στην (και αζήμια) απόλυσή της: .autenergos.blogspot.com/2014/04/blog-post_28.html


Η ΔΕΗ, ως απότοκο του σκοπού και του κοινωνικού χαρακτήρα της, εκτινάσσει βαθιά ταξικό το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τη Συνεταιριστική Ιδέα.
Συμπορεύονται: ΔΕΗ-Συνδικαλισμός-Συνεταιρισμός, στον Κοινό Σκοπό.

Ο Ταξικός Συνδικαλισμός αγωνίζεται ταυτόχρονα και για την Κοινωνική ΔΕΗ και το Συνεταιριστικό Όραμα.
Η  Κοινωνική ΔΕΗ και το Συνεταιριστικό Όραμα ταυτίζονται, χρειάζονται και εκτρέφουν τον Ταξικό Συνδικαλισμό.
Όμως, το ΣΚ σταδιακά έχασε την Ταξικότητα και εμποτίστηκε με τοξικότητα.
Στήριζε, έτσι, συνειδητά τις κυρίαρχες Δεξιές επιλογές για: Καταστροφή της ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζόμενων/συνταξιούχων (δεν εννοούμε την ενοποίηση Ταμείων και την κορυφαία κατάκτηση, τον ΕΦΚΑ), μετοχοποίηση/ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και εξαφάνιση κάθε Συνεταιριστικού Οράματος.

Στη Μητσοτακική δε περίοδο (89-93) αυτές οι κυρίαρχες αντιλαϊκές Δεξιές επιλογές έγιναν ακόμη επιθετικότερες και από αυτήν της Καραμανλικής. Αλλά, η ΓΕΝΟΠ τότε συγκρούστηκε. 
 

Η Δεξιά πλέον κυριαρχεί στη ΔΕΗ.
Από την άλλη, αριστερές ελίτ: Ή... πελαγοδρομούν ή, με συνέπεια, υποστυλώνουν τη Δεξιά.

Ως Δεξιοκρατούμενη βέβαια η ΔΕΗ, δεν μπορεί να εκπληρώνει τον κοινωνικό ρόλο της.
Αντίθετα, με όλες της εκφάνσεις (ιεραρχικές-συνδικαλιστικές-συνεταιριστικές) προωθεί την κυρίαρχη Δεξιά στρατηγική και πολιτική της πολύμορφης Εκμετάλλευσης!
Εκμετάλλευσης: Λαού-Εργαζόμενων/Συνταξιούχων-Συνεταίρων.

 
Δεξιά ΔΕΗ σημαίνει Συνδικαλισμός-Συνεταιρισμός αντιταξικός, διαβρωμένος, με σκάνδαλα και εκμετάλλευση των μελών.
Δεξιός Συνδικαλισμός και Συνεταιρισμός, αφενός συνειδητά στηρίζουν την κακοποίηση της ΔΕΗ, ως κοινωνική περιουσία, αφετέρου συνειδητά δεν προστατεύουν την Ασφαλιστική και Συνεταιριστική περιουσία των μελών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελίτ: Ιεραρχίας-ΣΚ-ΠΣΥΠείναι στελέχη, περιφέρουν, στηρίζουν και προπαγανδίζουν με πάθος τα Δεξιά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ-Π-ΑΝΕΛ-ΕΚ-Υποστυλώματα) που ξεπουλούν τη ΔΕΗ, καταστρέφουν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικό κράτος, υπονομεύουν πολύμορφα το Συνεταιρισμό και προωθούν την ιδιωτική ασφάλιση και υγεία στη ΔΕΗ.

Η Δεξιά δε θέλει συνεταιρισμούς. 
Αν υπάρχουν, τους διαβρώνει, απαξιώνει, καταστρέφει.

Η κυρίαρχη Δεξιά λοιπόν εκμετάλλευση του λαού έχει βρει πλήρη εφαρμογή και στη ΔΕΗ, ως πολυεπίπεδη εκμετάλλευση εργαζόμενων/συνταξιούχων/συνεταιριστών.
Κυρίως, των ιδιαίτερα ανυπεράσπιστων Λιγνιτωρύχων που υφίστανται διαχρονικά τη μέγιστη  εκμετάλλευση.

Λογικό λοιπόν, σήμερα 1η Ιούλη, να μη θέλουν να “θυμούνται”, αντίθετα με το παρελθόν, την Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών. Εύχονται να ξεχασθεί!

Ιδιαίτερα, από το 2012 που, στη Συνέλευση ΠΣΥΠ, το Εποπτικό εισηγήθηκε την καταψήφιση του Απολογισμού/Ισολογισμού (λόγω των καταστροφικών πολιτικών των Διοικήσεων, με ζημιές άνω των 12 εκατομμυρίων, με “συνδικαλιστές” να “παρακρατούν” αρκετά εκατομμύρια ευρώ και με τεράστια χρέη σε Δημόσιο-Ταμεία κλπ), η δεξιά πρακτική επέλαση γιγάντεψε. Και με ιδιαίτερο... ρόλο σε δεξιό...  υπόδικο ο οποίος αναδείχθηκε σε... έντονα αντεργάτη!
Έτσι, αντί κάθαρση, εξυγίανση, διαφάνεια και ανάπτυξη του Συνεταιρισμού που αποφάσισε και κείνη η Συνέλευση (όπως εισηγούνταν και πάλευαν διαχρονικά Υπηρεσίες του ΠΣΥΠ), εξακοντίστηκε η προστασία των “σκανδάλων” και “σκανδαλοποιών” (ως συνήθης πρακτική της Δεξιάς), εντάθηκε η καταστροφική πορεία και εκτινάχθηκαν και παγιοποιήθηκαν  τα χρέη προς Δημόσιο-Ασφαλιστικά Ταμεία-Συνεργάτες.
Και τούτο, παρά το πλήθος των προειδοποιήσεων και αντίθετων εισηγήσεων των  Υπηρεσιών.

Το κυριότερο, για να μην ενοχλούνται από το Σωματείο των Εργαζόμενων και τις  “ενοχλητικές” Υπηρεσίες που δούλευαν σκληρά (απάνθρωπα) για να προωθήσουν το Όραμα και να διορθώνουν τις κακοδιοικήσεις, μεθοδεύτηκαν περικοπές μισθών-διώξεις-εκφοβισμοί-απολύσεις.

Η άρνηση υποταγής Στελεχών του Συνεταιρισμού σε επιλογές  να κουκουλώνονται “τα αρνητικά”, να συνεχίζει η απαξίωση και το γκρέμισμα του Συνεταιρισμού, να αυξάνονται τα χρέη προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, αντιμετωπίστηκε οργανωμένα και τόσο σκληρά που θα ζήλευε και ο σκληρότερος των αφεντικών της γης.

Στόχος, η αποκρουστική Συνεταιριστική Ιδέα/Όραμα και, φυσικά, Συνδικαλιστικά/Υπηρεσιακά Στελέχη που ήταν Στυλοβάτες και γίνονταν εμπόδιο στην αντισυνεταιριστική καταστροφική πορεία.

Επιστράτευσαν όλα τα μέσα που εμπνέει η Δεξιά τα αφεντικά ενάντια στην εργατική τάξη: Συκοφαντίες, Ψεύδη, μηχανορραφίες, προπαγάνδα, απολύσεις χωρίς αποζημίωση, τρομοκράτηση, μειώσεις μισθών, εκδικητικές μηνύσεις/αγωγές κατά Στελεχών (βέβαια, μετά ένα ολόκληρο χρόνο, την παραμονή που θα κάθονταν στο σκαμνί ως κατηγορούμενοι οι “δράστες”).
Μήνυσαν  την Πρόεδρο του Σωματείου και Εκπρόσωπο στο

 ΔΣ ΠΣΥΠ επειδή, με σπάνιο συνδικαλιστικό ήθος,  αρνήθηκε  να κουκουλώσει τις συνειδητές εγκληματικές  ευθύνες της Διοίκησης του Συνεταιρισμού  και να τις φορτώσει στην Υποδιευθύντρια, ως "αποδιοπομπαίο τράγο".

Όμως, οι εκφραστές των διώξεων/ συκοφαντιών, δεν τόλμησαν να εμφανιστούν, μετέπειτα (αλλά και χθες), στα δικαστήρια και να υπερασπίσουν τις βαθιά αντεργατικές και αντισυνεταιριστικές πράξεις τους.

Στα παραπάνω (υπονόμευση ΠΣΥΠ, απολύσεις/διώξεις/κόψιμο μισθών κλπ, υπονόμευση της δημόσια υγείας συμπράττοντας  με ιδιωτικές εταιρείες, υπήρξαν θαρραλέες συνδικαλιστικές αντιδράσεις εντός και εκτός ΔΕΗ.

Βέβαια, η δεξιά ΓΕΝΟΠ (παρακλάδι της σκληρά δεξιάς-αντιταξικής ΓΣΕΕ) με τα κυριότερα σωματεία της σιώπησαν βροντερά (φυσικά και η, παλαιότερα, ταξική ΕΤΕ που, μετέπειτα, διαγκωνίζεται ως υποτακτική της Δεξιάς).

Όμως: Σιωπή= Συμφωνία-Στήριξη-Συνενοχή;

Εκκωφαντική η σιωπή και από τις (συνένοχες;;;) ελίτ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (ο ΛΑΦΑΖΑΝΗσμός, πιστός υποστυλωματικά στη Δεξιά).

Δηλαδή, οι  Αριστεροί που οι Συνεταιρισμοί αποτελούν πυρήνα της ιδεολογίας και πολιτικής τους και έπρεπε να θυσιάζονται και γι αυτούς (όπως Στελέχη του ΠΣΥΠ), στη ΔΕΗ σιωπούν μπροστά στη συνολική Δεξιά επέλαση και καταστροφή, αλλά και στις διώξεις όσων τους υπερασπίζονται.


Η Δεξιά ΔΕΗ, δεν έχει (άμεσα) προοπτική ως Κοινωνική  Επιχείρηση.
Ούτε ο Δεξιός ΠΣΥΠ, ως  συνεταιριστική επιχείρηση εργαζόμενων/συνταξιούχων.
Η απόλυτη ανυπαρξία ταξικού συνδικαλισμού εγγυάται την ισχυρή υπονόμευση της Κοινωνικής ΔΕΗ και του Συνεταιριστικού Οράματος!

Η Παγκόσμια Ημέρα Συνεταιρισμών
θα αργήσει να ξαναεορτασθεί!


Κ.ΑΝ.ΟΡ.Α.Σ. ΠΣΥΠ/ΔΕΗ”
Κίνηση ΑΝατροπής - Οραματικός Αυτοδιαχειριζόμενος Συνεταιρισμός" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: