Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Δήμου Κέρκυρας ντροπιαστική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση: Τα σκουπίδια στου "γείτονα!" Η από 1987 πρόταση ΟΚΕΣΑ!

Δήμου Κέρκυρας  

 ντροπιαστική
ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση:  
Τα σκουπίδια στου "γείτονα!" 

Λύση: 
Η από το 1987  Πρόταση 
 ΟΚΕΣΑ!

Ο "αιώνιος" δεξιός (ΚΑΙ) κερκυραϊκός "κατεργαρισμός", με  σφραγίδα και αριστερών ελίτ, έγινε δόγμα και με επίσημη απόφαση, και μάλιστα ΟΜΌΦΩΝΗ,  του Δημοτικού Συμβουλίου:
Να πετάμε τα σκουπίδια μας στου γείτονα και επιπλέον να μας πληρώνει να τα κουβαλάμε στην αυλή του!

Αυτός ο δεξιός κατεργαρισμός έχει βαθιές ρίζες και εκδηλώνεται πολύμορφα.
Ειδικά για την Κέρκυρα, θα αναλυθεί ξανά σε επόμενη περίοδο:
Απλώς εδώ, ξανά,  ενδεικτικά:
- Διαχρονικό:  Σας πουλάμε θαύματα!
- Το νεώτερο: Φάτε τα σκουπίδια μας!

Από ΟΚΕΣΑ:
Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας!
Και όμως, από το 1987, η  ΟΚΕΣΑ προτείνει  τη λύση όχι μόνο για τα σκουπίδια αλλά και για τα απόβλητα ελαιοτριβείων  και συνολικά όλη την ξυλώδη ύλη. Αλλά και με παραγωγή  παραγωγή ειδικών προϊόντων καύσης!

Η πρόταση αυτή έγινε και προς το Περιφερειακό Συνέδριο ΠΙΝ το Δεκέμβρη 2017. 
Επικαιροποιήθηκε δε στο 20ο Συνέδριο ΟΚΕΣΑ, στις 25 Φλεβάρη 2018.
Παραθέτουμε απόσπασμα από την εισήγηση στο 20ο Συνέδριο όπου:
- επαναφέρεται  η Πρόταση της ΟΚΕΣΑ
- αποδοκιμάζεται η ομόφωνη απόφαση του Δήμου 
-  καλούνται Κράτος-Αυτοδιοίκηση-Φορείς να κατασκευάσουν ταχύτατα  το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  στα πλαίσια και στρατηγικού σχεδιασμού!

20o Συνέδριο ΟΚΕΣΑ: 
".................. Διαχρονική η πρόταση ΟΚΕΣΑ για σκουπίδια-απόβλητα κλπ:
Στο 3ήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Κέρκυρα που οργανώθηκε το 1987 στην Αθήνα ( τα συμπεράσματα και εδώ: http://takerkyraika.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html ), η ΟΚΕΣΑ έκανε προτάσεις (με εισηγητές τους πανεπιστημιακούς Νταλή και Μπαλή) και για τη λύση του σοβαρού προβλήματος μόλυνσης από τα απόβλητα ελαιοτριβείων, τα σκουπίδια κλπ.
Η πρόταση ήταν να κατασκευαστεί εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τα απόβλητα, τα σκουπίδια, την ξυλώδη/χορτώδη ύλη κλπ.
Επίσης, με προϊόντα που μπορούν να παραχθούν αναπτύσσοντας και τον πρωτογενή τομέα.
Τη λύση αυτή έκτοτε την προτείνουμε αδιάκοπα. Τη θεωρούμε δε σήμερα περισσότερο επίκαιρη. Έργο που πρέπει να αναλάβει αμέσως η Αυτοδιοίκηση με αναγκαίο βέβαια ρόλο του κράτους.
Παράλληλα τονίζουμε πως θεωρούμε απαράδεκτη, αντικοινωνική και μειωμένης κοινωνικής συνείδησης κάθε απαίτηση να πετάξουμε τα σκουπίδια μας στην πόρτα του γείτονα, είτε πρόκειται για άλλο νομό ή άλλη περιοχή εντός Κέρκυρας.
Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δήμου να πετάξει η Κέρκυρα τα σκουπίδια τους σε άλλες πόλεις, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Το κάθε νησί και κάθε περιοχή πρέπει να υφίσταται και περιβαλλοντικά τις επιπτώσεις και για τα σκουπίδια που παράγει.
Όπως επίσης και για τις ανάγκες σε ηλεκτρ. ενέργεια με παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές.
Η διαμόρφωση ατομικών ή ομαδικών συνειδήσεων εκμετάλλευσης του άλλου ή η ανοχή προς τέτοιες συμπεριφορές, αντιστοιχούν και στηρίζουν την απαίτηση των αφεντικών να εκμεταλλεύονται τους κακοποιημένους από την εξουσία εργάτες ή κρατών να υποτάσσουν και εκμεταλλεύονται λαούς". 


Και δημοσιογραφική... συγκίνηση
για.... ξενοδόχους!
Πριν λίγες μέρες, κερκυραίος δημοσιογράφος, με δάκρυα συγκίνησης και με τόνο έκπληξης προέβαλε  ότι δύο ξενοδοχεία, με δική τους... θυσία και... ιδιαίτερη ευαισθησία,  αγόρασαν δεματοποιητή για τα χαρτόκουτα και τα πλαστικά  που οι ίδιοι παράγουν για να αποκτούν πλούτη.
Ναι σχεδόν έκλαιγε από δημοσιογραφική συγκίνηση για την... ευαισθητοποίηση (μόνο 2) των επιχειρηματιών!
Δηλαδή, δημοσιογραφικοί ύμνοι για  την αυτονόητη υποχρέωση (ΟΛΩΝ) των ιδιωτών επιχειρηματιών να "τακτοποιούν" τους τεράστιους όγκους των  σκουπιδιών τους ενώ  πλουτίζουν, φορο(και εισφορο)διαφεύγουν, δεν πληρώνουν εργαζόμενους, δημοτικά τέλη, νερό, ΔΕΗ κλπ.

Αλήθεια, ο Δήμος θα αποφασίσει να κάμει καμιά ανατροπή ή θα συνεχίσει στις... δεξιές... ράγες;
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: