Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ανέλαβε τα καθήκοντά της ως Προξένου της Νέας Υόρκης η (Κερκυραία) Λάνα Ζωχιού

Ανέλαβε 
τα καθήκοντά της 
ως Προξένου της Νέας Υόρκης 
η (Κερκυραία) 
Λάνα Ζωχιού
 [«Εθνικός Κήρυξ»
https://www.ekirikas.com/%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%89%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84/

(Από αριστερά διακρίνονται ο γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη)]


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Η νέα Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού προ δύο περίπου εβδομάδων ανέλαβε τα καθήκοντά της και ακολουθώντας την παράδοση παρέστη σε ομογενειακές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων του Συλλόγου Ασγατιτών «Η Κύπρος», της συναυλίας της «Ομάδας Καβάφη» στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Η κ. Ζωχιού μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα επιτεύγματα της ομογένειας και την ευγνωμοσύνη για την ζεστασιά με την οποία την υποδέχτηκαν οι ομογενείς.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδηλώσεις ομογενών και ότι η ζεστασιά και η αγάπη με την οποία την περιέβαλλαν είναι πολύτιμη για τα «απαιτητικά» καθήκοντα τα οποία ανέλαβε.
Η κ. Ζωχιού γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ οι γονείς της κατάγονται από την Κέρκυρα. Εχει υπηρετήσει σε διάφορα πόστα μεταξύ των οποίων και στην Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Μάλιστα ανέλαβε τα καθήκοντά της όταν τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών τα είχε αναλάβει ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ομογένεια θα περιβάλλει την κ. Ζωχιού με την ίδια αγάπη με την οποία περιέβαλε και τον προκάτοχό της Μάνο Κουμπαράκη, καθώς επίσης και τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: