Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δούρου: 5 εκατ. ευρώ στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά! Όμως, τα "Ηρώδεια" του 2014, που βρίσκονται;

Δούρου: 5 εκατ. ευρώ 
στη σεισμόπληκτη 
Κεφαλλονιά! 
 Όμως, τα "Ηρώδεια"
 του 2014, που βρίσκονται;

Στις πρόσφατες συναντήσεις των Απόδημων Επτανήσιων σε Αθήνα-Πειραιά  με τον Περιφερειάρχη κ. Θ.Γαλιατσάτο, υπήρξαν ιδιαίτερες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την υπόσχεση της Περιφέρειας Αττικής για στήριξη της σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς με 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με ικανοποίηση διαβάζουμε ότι είναι πλέον γεγονός αφού η κα Δούρου ταξίδεψε και παρέδωσε τα  "5εκ. ευρώ  στο Γαλιατσάτοhttp://www.corfupress.com/cp/2017/07/5%ce%b5%ce%ba-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%84%ce%bf/"

Όμως,  τα "Ηρώδεια"του 2014;

Προκαλεί όμως ιδιαίτερα ερωτήματα το ότι δε γνωστοποιείται τι γίνεται με τα ποσά που ζητήθηκαν και συγκεντρώθηκαν το 2014 από   εκδήλωση στο Ηρώδειο.
Ποιος τα παρακρατεί, πότε θα δοθούν;

Όπως είναι γνωστό, το 2014, με αφορμή  Επέτειο για την Ένωση της Επτανήσου, οργανώθηκε εκδήλωση στο Ηρώδειο από κάποια επτανησιακά σωματεία (χωρίς όμως τα 10κάδες άλλα Σωματεία, εμποδίζοντας κυρίως την ΟΚΕΣΑ).

Η εκδήλωση αυτή (ελάχιστων) χρηματοδοτήθηκε τουλάχιστον με 40 χιλ. ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Επιπλέον, κόστισε και άλλες 10κάδες(;) χιλ.  σε Αυτοδιοίκηση.

Σκοπός και σύνθημα γι αυτήν την εκδήλωση παρουσιάστηκε η ενίσχυση της σοβαρά σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς.

Όμως, μέχρι σήμερα, δε  δημοσιοποιήθηκε  ο απολογισμός αυτής της εκδήλωσης και πόσα αναλογούν στο σκοπό, δηλαδή στους σεισμόπληκτους για τους οποίους  ο κόσμος προσέφερε.

Εφόσον δοθούν διαφορετικά στοιχεία, το ΑΥΤΕΝΕΡΓΟΣ θα τα δημοσιοποιήσει αμέσως.
Βέβαια, κάθε καθυστέρηση δημοσιοποίησης, βλάπτει. 
Θα είναι, πρόσθετα,  σοβαρό πλήγμα συνολικά για το Κίνημα των Απόδημων (παρότι πράξεις ελάχιστων) αν δεν εκπληρωθεί ο Σκοπός  για τον οποίο στηρίχθηκε η εκδήλωση.
Μήπως η  ΠΙΝ και ο Δήμος Κεφαλλονιάς πρέπει να τα αναζητήσουν;


Αξίζει όμως εδώ μια σημαντική αναφορά 
για τον πραγματικό σκοπό της ΥΠΠΟχρηματοδότησης το 2014:

Τι ήταν δηλ. αυτό που ευαισθητοποίησε σε μια τέτοια απίστευτη απλοχεριά το ΥΠ. Πολιτισμού, αν και σκληρότατο  απέναντι  σε κάθε οικονομική στήριξη Κινημάτων, Δημιουργών, Πολιτισμού, Υποδομών;

Ας το προσεγγίσουμε:
 Το 2014, λοιπόν,  αφού οι νέες δυναμικές και ανατρεπτικές εξελίξεις στο Κερκυραϊκό  Κίνημα   εμπόδιζαν τη σχεδιασμένη διάλυση της ΟΚΕΣΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,  ιδρυμένη το 1981), προχωρούσε ο εναλλακτικός σχεδιασμός διάσπασης του Κερκυραϊκού και Επτανησιακού Κινήματος.

Υπουργός Πολιτισμού τότε ήταν η Α.Γκερέκου.
Όμως, ο Κερκυραιάρχης Ν. Δένδιας,   είχε γίνει Αθηνάρχης και ετοιμαζόταν και για Ελλαδάρχης.
Η συγχώνευση δε ΟΜΟΙΩΝ  σε ενιαία  (και φυσικά, καταστροφική) Κυβέρνηση, προέβλεπε και την αλληλοβοήθεια.

Η διάλυση της ΟΚΕΣΑ ήταν και μια πράξη αλληλεγγύης για να καλυφθούν  όσα καταστροφικά  ο τέως  Κερκυραιάρχης, με εντολοδόχους, διέπραξε (Ενδεικτικά, εδώ: http://takerkyraika.blogspot.gr/2017/06/265-1999-2006.html , Ανακοίνωση της ΟΚΕΣΑ για... απώλεια  197 χιλ. ευρώ) .
Επιπλέον, έπρεπε να  ενισχυθούν οι μηχανισμοί για να στηρίξουν τη νέα ΔΕΝΔΙΑκή πορεία. Και την... ακόλουθη, Γκερεκιακή.

Το ελεγχόμενο λοιπόν Κίνημα  των Απόδημων, όπως μετατράπηκε από τον... τέως μετά το 2000 (με  απώλεια της Αυτονομίας της ΟΚΕΣΑ),   έπρεπε να υπηρετήσει και τον... επόμενο, συνεχίζοντας υποτακτικά!

Όμως, το 2013, υπήρξαν σημαντικές πρωτοβουλίες και,  όχι μόνο δε  διαλυόταν η ΟΚΕΣΑ  αλλά ξεκίνησε η νέα  δυναμική Αυτόνομη πορεία της.  Μεταξύ των  νέων  πρωτοβουλιών, και αυτή  για τη Συνομοσπονδία Επτανησίων (η οποία είχε προετοιμαστεί  μετά  το 1993 αλλά, μαζί με... όλα,  υπονομεύτηκε  από το 2000).
Προκάλεσαν, λοιπόν αυτές οι εξελίξεις,  "φόβο" σε... τέως και... επόμενους.
Έτσι,   συντονίστηκαν τάχιστα οι "κομματικές επιρροές"  που δρουν και στους Επτανήσιους  ( με... στηρίγματα τους απαραίτητους "αριστερίζοντες" γυρολόγους/κολαούζους έχοντας  ρόλο να  κακοποιούν "Ιδέες" και "Οράματα" για να υπονομεύονται και τα Κινήματα).

Με την κομματική λοιπόν ομπρέλα Δένδια/τέως και ακόλουθη την Γκερέκου, αποφασίστηκε να τρέξει γρήγορα η διάσπαση.
Πίστευαν ότι, αφενός υπήρχαν περιθώρια   διάλυσης της ΟΚΕΣΑ (χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα... γυρολόγοι/δικομανείς για διάλυση δικαστικά) και αφετέρου  να δημιουργήσουν γρήγορα φαντασιακό υποκατάστατο  της ΟΚΕΣΑ αλλά και οργάνωση σε επίπεδο  Επτανησίων (για να... προλάβουν και εμποδίσουν τις νέες ΟΚΕΣΑικές δυναμικές πρωτοβουλίες).
Όμως,  ο σχεδιασμός, επτανησιακά, προέβλεπε πάση θυσία εκτός την ΟΚΕΣΑ.
Τελικά,  χωρίς και την ΟΚΙΣ  (Ομοσπονδία Κεφαλλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων Αττικής) επειδή ανέδειξε και λειτουργεί με Αρχές.

Η εντυπωσιακή λοιπόν  κρατική ενίσχυση  το 2014 (από Γκερέκου-Δένδια)   των εκδηλώσεων με άνω των 40 χιλ. ευρώ και  επιπλέον χιλιάδες από... παρασυρμένους  Δήμους (προβάλλοντας  τις ανάγκες των  Σεισμόπληκτων), ουσιαστικά επρόκειτο     για στήριξη της διάσπασης του Κερκυραϊκού και Επτανησιακού Αποδημητικού Κινήματος με χρήση ελάχιστων σωματείων και... συντονιστές "γραμματείες... γραφείων", πανομοιότυπα με υπονόμευση της ΟΚΕΣΑ από το 2000. 

Σημειώνεται πως, πρόσωπα που πρωτοστάτησαν  για τα... Ηρώδεια το 2014, παρευρίσκονταν σε μια,  ακόλουθη, συνάντηση Γαλιατσάτου με  αναφερόμενη  "Συνομοσπονδία Εττανησίων".    
Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δημοσιοποιηθεί αν ενημέρωσαν τον κ. Περιφερειάρχη πότε θα... δώσουν  στη σεισμόπληκτη    Κεφαλλονιά τα... Ηρώδεια ποσά του 2014 .

Σημαντική Επισήμανση,
 και για την... ιστορία: 
Εφόσον πράγματι δημιουργήθηκε η λεγόμενη "Συνομοσπονδία Επτανησίων" , σημαίνει ότι πρόκειται για ένα ατροφικό κατασκεύασμα (βασικά πρωτοβάθμιων συλλόγων)   με λιγότερα των 20% των Επτανησιακών Οργανώσεων στην Αττική.
Το καθοριστικότερο,  χωρίς τις μεγάλες και παλαιές Ομοσπονδίες:      Κεφαλληνίων (ΟΚΙΣ, 1976) και Κερκυραίων (ΟΚΕΣΑ , 1981) που  πρότειναν ΑΡΧΕΣ και ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με όλες τις Οργανώσεις. 
Χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
Όμως, είναι φυσικό! Προέχουν   κομματικά φαντάσματα (και με...  γνωστούς αριστερούληδες τρόφιμους/υπηρέτες/γυρολόγους) για να τρέφονται οι... Αφέντες και να υπονομεύονται τα Αυτόνομα Λαϊκά Κινήματα!
Βέβαια, η ιστορία έχει δείξει πως, τέτοιες αντικινηματικές και αντιλαϊκές πράξεις, δε μακροημερεύουν  και οι Επτανήσιοι θα επιβάλλουν ενιαία   Συνομοσπονδία με Αρχές, Στόχους, Οράματα, Δημιουργία!

(Διευκρίνηση: Τις θεσμικές συναντήσεις Περιφερειάρχη/ΟΚΕΣΑ/ΟΚΙΣ/Πειραιάς, δεν... απασχόλησαν ανάξια λόγου θέματα). 








 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: