Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δελτίο Τύπου ΟΚΕΣΑ: 1. Υπόμνημα προς τον Περιφερειάρχη ΠΙΝ Κ Θ. Γαλιατσάτο 2. Λογοδοσία ΠΙΝ

ΟΚΕΣΑ: Δελτίο Τύπου

1.    Υπόμνημα ΟΚΕΣΑ
Προς
Τον Περιφερειάρχη ΠΙΝ
Κύριο Θεόδωρο Γαλιατσάτο

Σας αποστέλλουμε το Υπόμνημα 
για σημαντικά προβλήματα Απόδημων και Κέρκυρας  που κατέθεσε η ΟΚΕΣΑ στον Περιφερειάρχη ΠΙΝ Κ. Θ.Γαλιατσάτο κατά την  ιδιαίτερη  Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μάη 2017 με τους 3Συνεργαζόμενους: ΟΚΙΣ-ΟΚΕΣΑ-Τοπικός Σύλλογος Αγ. Παύλου
(https://www.facebook.com/3synergazomenoi/?ref=ts&fref=ts)

Για αυτή τη Σύσκεψη δημοσιεύτηκαν ανακοινώσεις και ρεπορτάζ, ενδεικτικά και εδώ:  http://autenergos.blogspot.gr/2017/05/3_29.html,      -     http://www.corfupress.com/cp/2017/06/%ce%bf-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c/



Αναλυτικά, το Υπόμνημα με τα συνοδευτικά από το Αναπτυξιακό Συνέδριο του 1987 στην ιστοσελίδα της ΟΚΕΣΑ:  http://takerkyraika.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html


                 2.    Πραγματοποιήθηκε η Λογοδοσία

                                    ΠΙΝ-Περιφερειάρχη 

                             στους Απόδημους Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Ιούνη, η  ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΠΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ Αττικής,  στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά από Πρόσκληση  του Κυρίου Γαλιατσάτου προς όλες της Επτανησιακές Οργανώσεις και τους Απόδημους Αττικής.

Η συνολική παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη και 2 Αντιπεριφερειάρχες, η ανάλυση  από τον Πρόεδρο ΤΕΙ Ιονίου, η παρέμβαση της  Βουλευτού Κεφαλλονιάς   καθώς και ο πλούσιος διάλογος (ερωτήσεις-τοποθετήσεις-προτάσεις-απαντήσεις) που ακολούθησε με εκπροσώπους πολλών  Σωματείων  και Μελών τους,  σε συνδυασμό με την πετυχημένη οργάνωση από την Αδελφότητα,  θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική και γιατί  οι Απόδημοι είχαν αναλυτική πληροφόρηση αλλά και το το θεσμικό χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Η ΟΚΕΣΑ χαιρετίζει τέτοιες θεσμικού χαρακτήρα εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με τη Σύσκεψη  στις 25 Μάη 2017 με τους 3Συνεργαζόμενους(3synergazomenoi)
Ισχυροποιήθηκαν δε και με τη χθεσινή ιδιαίτερη, ενωτική, ουσιαστική και συμβολική   παρουσία  ΟΚΙΣ και ΟΚΕΣΑ και, φυσικά, του συνόλου των παρευρισκομένων Σωματείων των Απόδημων.


Εκτιμά δε πως αποτελούν βάση για ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ Γενέτειρας και Απόδημων αλλά και   την υλοποίηση του διαχρονικού αιτήματός της για   διαμόρφωση Αποδημητικής Πολιτικής εκ μέρους Δήμων και Περιφέρειας ΠΙΝ.

Η ΟΚΕΣΑ, με τα 25 Σωματεία της,  θα συνεχίσει αυτό που εδώ και 35 χρόνια με συνέπεια πραγματοποιεί (πλην της "μη δημιουργικής/αρνητικής περιόδου") για την ενότητα και οργάνωση  του Κινήματος   Κέρκυρας και Επτανήσου, τη σχέση με τη Γενέτειρα, την ανάδειξη της Παράδοσης και Ιστορίας, τη μελέτη-προβολή-διεκδίκηση των προβλημάτων Γενέτειρας και Απόδημων.

Η ΟΚΕΣΑ αναμένει από την ΠΙΝ (και φυσικά από τους Δήμους) και νέες πρωτοβουλίες στα πλαίσια όσων σημαντικών συζητήθηκαν, προτάθηκαν και συνεκτιμήθηκαν ώστε το Κίνημα των Απόδημων, με ενότητα και συντονισμό  να έχει, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενεργό ρόλο-λόγο.-συμμετοχή.

ΟΚΕΣΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: