Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κέρκυρα-Αυτοδιοίκηση: Όχι: Σε "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ", δρόμοι και σχολεία! Πιθανό αυτοδιοικητικό ατόπημα;

Κέρκυρα
 -Αυτοδιοίκηση:  
Όχι: 
Σε "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ"
δρόμοι και σχολεία!

Πιθανό αυτοδιοικητικό ατόπημα;

Ζητήθηκε από το Φίλο Α. Αυλωνίτη, γνωστό πολιτικό-αυτοδιοικητικό-νομικό,  να δηλώσω ότι μου αρέσει η νέα  σελίδα στο fb του χρήστη Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" (https://www.facebook.com/1558930611101716/photos/a.1560330107628433.1073741828.1558930611101716/1560330014295109/?type=3&comment_id=1560783827583061)

Ως πρώτη ανάρτηση ήταν η πρόταση: "ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ".
Απευθύνεται:  Σε "μας που ευεργετηθηκαν".

Δεν ξέρουμε ποιοι , πόσοι, πως και γιατί... ευεργετήθηκαν.
Σίγουρα δεν ήταν ο λαός της Κέρκυρας, οι φτωχοί, οι δυστυχισμένοι, οι αδικημένοι, οι εκμεταλλευόμενοι. Οι χιλιάδες πεινώντες και διψώντες!

Ήταν φυσικό λοιπόν να υπάρξει άμεση η αρνητική αντίδραση στην πρόταση. 
Κυρίως, αιτιολογημένη.

Είναι γνωστό ότι,  και στην Κέρκυρα, η διατύπωση άποψης και ειδικά  για θεσμούς εξουσίας και εκμετάλλευσης,  όπως η θρησκεία, βρίσκει αμέσως συντονισμένη αντίδραση από ειδικούς του... είδους.
Άλλωστε, η εκμετάλλευση του... Άγιου, έφτασε σε απίθανα ύψη και ποικιλία.
Είναι αναμενόμενη λοιπόν και τώρα κάποια εκδήλωση θρησκοληψίας, φανατισμού, επιθετικότητας και ύβρεων.

Υπάρχουν μαύρες σελίδες στη θρησκευτική  ιστορία της Κέρκυρας που δημιουργούν  οι ελάχιστοι φανατισμένοι και σφόδρα ιδιοτελείς με επικεφαλής ιερατεία.
Ενδεικτικά:
- "Τα Εβραϊκά" τον Απρίλη 1891με τη.... σφαγμένη Κόρη. 
- Η τεράστια απάτη  με το δήθεν θαύμα στις  11 Νοέμβρη  1718 όπου, για το Αλτάρι  του Πιζάνη, εμφανίζουν το Σπυρίδωνα ως μεγάλο δολοφόνο και καταστροφέα  αφού ανατίναξαν το φρούριο, γκρέμισαν την Πόλη και σκότωσαν  πάνω από χίλια άτομα.
Οι θρησκευτικοί λοιπό δολοφόνοι, σκαρφίστηκαν  και  επέβαλαν στον τρομοκρατημένο λαό  ως θαυματουργική πράξη τα εγκλήματά τους. Και ο Πολύκαρπος,  το... γιόρταζε με λιτανείες.
- 1944: Στέλνονται στο Άουσβιτς οι Εβραίοι της Κέρκυρας από Δεσπότη, Νομάρχη και Δήμαρχο και μετά μοιράζονται  τα υπάρχοντά τους. 

Κανένα από τα μεγάλα θρησκευτικά και προδοτικά εγκλήματα δεν καταδίκασε ο Πολύκαρπος (αλήθεια, το 1944, που... βρισκόταν;). Και αυτό δεν καλύπτεται από κάποια συσσίτια σε παιδιά που βρίσκονταν σε ιδιαίτερα τραγική κατάσταση.

Βέβαια ο Κερκυραϊκός λαός, όπως όλοι οι λαοί, είναι σφόδρα  ανεξίθρησκος έως άθρησκος. 

Η αποδοχή της θέσης το 2010  για... άθρησκο αυτοδιοικητικό όρκο (http://autenergos.blogspot.gr/2010/07/972010-13072010.html) και κυρίως η συμφωνία του το 2014 στην πολιτική ορκωμοσία σε  Δήμο και ΠΙΝ , το επιβεβαιώνουν απόλυτα. 
Το ότι μια μειοψηφία ειδικών συμφερόντων και φανατισμού  συντονίζεται διαλαλώντας και επιβάλλοντας, αυτό δεν αλλάζει την γενική   πραγματικότητα.

Είναι φυσικό λοιπόν η πρόταση  "ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ", να αξιολογηθεί δημόσια απ' όσους  έχουν ιστορία, δεν υπόκεινται σε εξαρτήσεις και εκφράζουν  ελεύθερο, αφανάτιστο, ανεξίθρησκο  δημόσιο λόγο αλλά και... αντέχουν στο διάλογο και στις οργανωμένες... επιθέσεις.

Ελπίζουμε , ο Δήμος Κέρκυρας να μην πράξει αυτό ή κάποιο σχετικό ατόπημα.
Θα πρόκειται για  μια ακόμη θολή/σκοταδιστική  εικόνα της Κέρκυρας και της Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται πως ο προτεινόμενος δρόμος είναι ο πλέον κεντρικός  από τον οποίοι περνούν καθημερινά χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι όλων των δογμάτων, των  θρησκευτικών εκφράσεων, άθεων κλπ. 
Επομένως, οι ελάχιστοι συμφωνούντες θα πρέπει να συγκριθούν με τις εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικους, δημότες και επισκέπτες.


Θεωρούμε αναγκαίο να γίνει ευρύτερα γνωστός αυτός ο διάλογος. Παρακάτω λοιπόν αναρτούμε την πρόταση, την αιτιολογημένη άρνηση  και το σχετικό  διάλογο, όπως εξελίσσεται μέχρι στιγμής σε δύο σελίδες fb:

1. Σελίδα του χρήστη Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" με δύο ξεχωριστές αναρτήσεις και αντίστοιχα σχόλια. 
Επαναλαμβάνονται βέβαια η πρόταση και η αρνητική θέση για να μην αφαιρεθούν από την ενότητα. 
Επίσης,  το ιδιαίτερο σχόλιο  από Manos Nathanail διαπιστώνεται ότι επαναλαμβάνεται και από το
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"


Α.

ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Το Ινστιτούτο ΠΡΟΤΕΙΝΩ, θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον και ύψιστη ηθική υποχρέωση όπως τιμηθεί ένας ξεχωριστός Ιεράρχης, ο οποίος υπηρέτησε το νησί και την τοπική κοινωνία και προσέφερε τα μέγιστα, με το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, με αποτέλεσμα να «κλειδωθεί» εσαεί, στη μνήμη και στις καρδιές των Κερκυραίων. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο Βαγενά.
Φρονούμε ότι μας παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την διάνοιξη του νέου δρόμου, που αποτελεί μέρος της λεγόμενης παράκαμψης του αεροδρομίου, να τιμηθεί αυτή η εξέχουσα πνευματική και θρησκευτική προσωπικότητα, που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, τουλάχιστον για όσους πρόλαβαν να το γνωρίσουν και να βιώσουν την προσφορά του, φωτεινό παράδειγμα, πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας. Είναι πραγματικά πνευματικός ογκόλιθος και Φάρος ηθικής, η στάση ζωής που ακολούθησε ο Μακαριστός Πολύκαρπος.
Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προσωπικά προς το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ονοματοθεσίας, να εξετάσει το αίτημα το οποίο διατυπώνουμε
Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση του Κερκυραϊκού Λαού προς τον αξιαγάπητο Μακαριστό Μητροπολίτη του Πολύκαρπο και άξιο αυτό κληρικό και εξαίρετο άνθρωπο η τιμή αυτή .
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πολύκαρπος αποτελεί κόσμημα για την Τοπική Εκκλησία μας και υπόδειγμα φιλάνθρωπου κληρικού και ποιμενάρχη. Γενιές Κερκυραίων, σε επίσης δύσκολες εποχές, ευεργετήθηκαν από τον μακαριστό Μητροπολίτη. Οι πάντες έχουν ένα καλό λόγο και μια όμορφη ανάμνηση, από τον καλό αυτόν άνθρωπο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους θεσμοθετημένους και εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εν τέλει, από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Γιωργος Μαυρωνάς Μπράβο για την πρότασή σας! Ο Μακαριστός Πολύκαρπος αποτέλεσε και θ αποτελεί εσαεί κόσμημα και υπόδειγμα για την Εκκλησία, την Κέρκυρα και για όλους μας! Η ονοματοδοσία αυτή είναι η ελάχιστη τιμή στον άνθρωπο, στον ιεράρχη και στον πνευματικό Πολύκαρπο! Του την οφείλει η Κέρκυρα!
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Διαφωνώ απόλυτα, Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ": Υπάρχουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι πράττουν τα μέγιστα, πολύ πάνω και έξω από τα καθήκοντά τους , με ελάχιστη αμοιβή και πολλές φορές φορές με πλείστους κινδύνους για τη ζωή τους προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία.Επιπλέον, αναπτύσσουν και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα με προσφορές. Πέρα από τους ΔΥ υπάρχουν μύριοι με αντίστοιχες προσφορές και μεγάλες θυσίες. Αυτοί όμως δεν έχουν τους μηχανισμούς προβολής τους, ούτε περιβάλλονται από ιδιότητες αμφισβητούμενες, δε διαχειρίζονται πλούτο και εξουσία, δεν έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες και εκατοντάδες πρόσωπα με σχέση περίπου υπηρετική. Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος, όπως και όλοι οι αντίστοιχοί του, ήταν υψηλόμισθος ΔΥ, ζούσε μέσα σε χλιδή με υπηρετικό προσωπικό, δε διέτρεχε κανένα κίνδυνο εργασιακό, διαχειριζόταν τον εκκλησιαστικό πλούτο (κρυφό και φανερό), είχε απεριόριστη αυθαίρετη εξουσία την οποία χρησιμοποιούσε να ελέγχει συνειδήσεις-πολιτικούς-δημάρχους-νομάρχες-κάθε τοπική κοινωνική έκφραση-όλη την κοινωνία και να απομυζά μεγάλα οφέλη, τιμές για ανύπαρκτα, δύναμη επιβολής. Επιπλέον, είχε υπό τις διαταγές του και με σχέσεις δουλείας 100δες ιερείς, μοναχούς, εκκλησιαστικά συμβούλια, ψαλτάδες, νεωκόρους, εθελοντές, πιστούς με διάθεση κάθε προσφοράς. Τέλος, είχε πίσω του την τεράστια εξουσία της συνολικής θρησκευτικής ιεραρχίας, η οποία μοιράζει ιδιότητες (κυρίως μεταξύ τους) αμφισβητούμενες και ελέγχει εξουσιαστικά το κράτος, τους θεσμούς, την κοινωνία . Και φυσικά, αυτοενδύονται με τίτλους και ρόλους απίθανους τους οποίους η κατευθυνόμενη προπαγάνδα φροντίζει να προβάλλει ως πραγματικούς. Επομένως, κάθε... νέα...τιμή, ως η προτεινόμενη, δεν ανταποκρίνεται σε αντίστοιχα-πραγματικά στοιχεία και, πιθανή υλοποίησή της, θα αποτελέσει ύβρι προς την κοινωνία και προς όλους όσους θυσιάζονται.
Manos Nathanail
Manos Nathanail "Στο διάλογο δεν πάμε για να σώσουμε τις ιδέες μας. Πάμε για να σώσουμε την αλήθεια" Ε.Παπανούτσος. "Αποτελεί θεμελιώδες σφάλμα να δημιουργείς θεωρίες προτού έχεις στη διάθεση σου τα στοιχεία και τα γεγονότα. Ασυναίσθητα θα αρχίσεις να διαστρέφεις τα γεγονότα για να ταιριάξουν στις θεωρίες σου, αντί να αλλάζεις τις θεωρίες για να ταιριάξουν στα γεγονότα". Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόυλ , Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς.// Θέλω να χαιρετίσω την έναρξη του πραγματικού, γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, όπως αυτός αντικατοπτρίζεται στα παραπάνω σχόλια, διαλόγου που ήταν και ένα από τα σημαντικά ζητούμενα για τα οποία δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ". Την τελευταία δεκαετία, με την ασφάλεια της απόστασης και της σχετικής ανωνυμίας που προσφέρει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα, αναπτύχθηκε μια μορφή κατ' επίφαση διαλόγου, με κραυγές, αφορισμούς, ύβρεις και μονολιθικές και δογματικές απόψεις. Όμως: "Διαλέγομαι, κατά τη γνώμη μου δεν θα πει (απλώς) συζητώ, και πολύ λιγότερο αντιδικώ. όταν κανείς αντιδικεί, δεν διαλέγεται. Διαλέγομαι θα πει συζητώ υπό όρους, με προϋποθέσεις και με επιδιώξεις. Τότε ο διάλογος είναι πραγματικός. Διάλογος είναι κατά τη δική μου γνώμη να παραδεχτείς ότι η αλήθεια είναι πολλαπλή. Ότι είναι ανέφικτη η πλήρης αλήθεια. Και πρέπει να φωτιστεί από πολλές πλευρές, για να τη συλλάβει κανείς. Επομένως, έχει ανάγκη αυτή από τον έλεγχο του άλλου, από τη δοκιμασία του άλλου. τον χρειάζεται τον άλλο η αλήθεια. Όταν λες ότι κατέχεις εσύ την αλήθεια μόνος σου και δεν χρειάζεσαι τον άλλο, είσαι δογματικός, δεν είσαι κριτικός νους. Έπειτα, πρέπει να παραδεχτεί κανείς ότι για να πλησιάσει τον άλλον, ένας μόνος τρόπος υπάρχει: να τον πείσει. Του διαλόγου μέθοδος είναι μόνο η πειθώ. Δεν είναι η γοητεία, ούτε η απάτη. η πειθώ είναι". Οι απόψεις και τα σχόλια για την ονομασία του νέου δρόμου που προηγήθηκαν είναι στο πνεύμα όλων των παραπάνω και -χωρίς να μπαίνω στην ουσία των επιχειρημάτων και των αντεπιχειρημάτων- θέλω ιδιαίτερα να επαινέσω τον Γιάννη Ζωχιό για τον σοβαρό και εμπεριστατωμένο τρόπο που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του. Αυτού του τύπου ο διάλογος σπανίζει στα ψηφιακά κατατόπια και πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Κι ακόμη περισσότερο.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Εξαιρετική η άποψη σου Μάνο. Θεμέλιο του ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Η άποψη πρέπει να εκφέρεται μέσα σε πλαίσια ευγενείας και σεβασμού της άλλης άποψης. Ακραίες εκφράσεις που ξεπερνούν τα όρια αυτά θεωρώ ότι πρέπει να αποφεύγονται . Εμείς, ως ΠΡΟΤΕΙΝΩ, θα προφυλασσουμε τους φίλους από ύβρεις και κλπ ακραία, για την τιμή και την υπόληψη τους , σχόλια. Ποτέ όμως λογοκρισια! !!.
Othon Michalas
Othon Michalas "σοβαρό και εμπεριστατωμένο" το κείμενο που αναφέρει το "ζούσε μέσα σε χλιδή" ;;;; "σοβαρό και εμπεριστατωμένο" το κείμενο που αναφέρει την, αν μη τι άλλο προσβλητική για χιλιάδες Κερκυραίους, άποψη ότι "υπό τις διαταγές του και με σχέσεις δουλείας 100δες ιερείς, μοναχούς, εκκλησιαστικά συμβούλια, ψαλτάδες, νεωκόρους, εθελοντές, " ;;;;;;; Θα ευχόμουν, έστω, τα συγχαρητήρια να είναι απλή Κερκυραϊκή αβρότητα αλλά αδυνατώ να δεχτώ αποδοχή της προσβολής που υφίσταται ο νεκρός πατέρας μου. (Οσο για τη λογική, αυτή είναι ούτως ή άλλως απούσα αφού θα απέκλειε εκ προοιμίου κάθε έναν που από θέση ευθύνης προΐσταται και διαθέτει ένα ελάχιστο αριθμό υφισταμένων π.χ. Δήμαρχος, Νομάρχης, Υπουργός κλπ ) Λυπάμε βαθύτατα και για την απάντηση του Ινστιτούτου. Είμαστε, τελικά, άξιοι της Κερκυραϊκής μας μοίρας
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Όπως αναφέρω δεν μπαίνω στην ουσία των επιχειρημάτων, αλλα στη μεθοδολογία του να χρησιμοποιείς επιχειρήματα, έστω και αν δεν αρέσουν, έστω και αν μπορούν να καταρριφθούν. Όλα τα γεγονότα που αναφέρονται στην επιχειρηματολογία του πιθανόν να μπορούν να αντικρουστούν, αλλά σίγουρα πρέπει να ακουστούν. Νομίζω ότι πρέπει να ξαναδιαβάσετε απροκατάληπτα το πρώτο μέρος της απάντησης. Είναι επιτακτικό να μάθουμε να συζητάμε, ακόμη και αν διαφωνούμε. Αλλιώς είμαστε όντως άξιοι της μοίρας μας.
Othon Michalas
Othon Michalas Αλλο επιχείρημα και άλλο ψέμα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και προσβολή χιλιάδων ανθρώπων ζωντανών και νεκρών.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Δεν έχετε παρα να καταθέσετε την άποψη σας γιατί αυτά τα επιχειρήματα βρίθουν ψευδών, διαστρεβλώσεων και προσβολών και τότε η άποψη σας θα είναι πειστική και αποτελεσματική. Όταν αφήνετε το συναίσθημα να κυριαρχήσει και αντί για τις απόψεις στοχεύετε σε αυτόν που τις εκφέρει πετυχαίνετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Αγαπητέ Οθωνα , ως νομικός θα σου πω ότι στην οποιαδήποτε αντιδικία τα εκατέρωθεν επιχειρήματα βρίθουν ψευδών (στις πλείστες των δικών) . Κανένας δεν διανοήθηκε να απαγορεύσει την έκφραση των επιχειρημάτων επειδή ενδεχομένως να περιέχουν ψεύδη. Μέγιστο προτέρημα να ακούμε και τον αντίθετο λόγο έστω και αν είναι ψευδής η έστω και ανν διαφέρει παρασάγγες από τα δικά μας "πιστεύω", όποια και αν είναι αυτά (θρησκευτικά, πολιτικά κλπ.). Θα ήθελες να απαγορεύσουμε στον κ. Ζωχιό να μιλάει; Εγω νομίζω ότι πολλοί που συμμετέχουν στην συζήτηση έχουν εκφέρει σημαντικότατα επιχειρήματα και αλήθειες και πρώτος εγω που κατέθεσα δημοσίως την μαρτυρια μου. Μην λυπάσαι για τις απόψεις του ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Είναι εντελώς καλοπροαίρετες προς όλους μας.
Othon Michalas
Othon Michalas Απαγορεύσει??? Αλλο απαγορεύω κι άλλο επικροτώ με το "σοβαρό και εμπεριστατωμένο" και το "Εξαιρετική η άποψη" ......... τέλος πάντων αρκετά ασχολήθηκα με μη σοβαρά πράγματα ... καλό βράδυ

 Γιάννης Ζωχιός Κύριε Manos Nathanail, τελευταία διαπίστωσα πως αυτό το σχόλιο είναι δικό σας. Το είχα δει στην άλλη ανάρτηση ως Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ . Σας ευχαριστώ και εγώ για την ιδιαίτερη συμβολή σας στο διάλογο και για τις προσωπικές κρίσεις!


Β. 


ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Το Ινστιτούτο ΠΡΟΤΕΙΝΩ, θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον και ύψιστη ηθική υποχρέωση όπως τιμηθεί ένας ξεχωριστός Ιεράρχης, ο οποίος υπηρέτησε το νησί και την τοπική κοινωνία και προσέφερε τα μέγιστα, με το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, με αποτέλεσμα να «κλειδωθεί» εσαεί, στη μνήμη και στις καρδιές των Κερκυραίων. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο Βαγενά.
Φρονούμε ότι μας παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την διάνοιξη του νέου δρόμου, που αποτελεί μέρος της λεγόμενης παράκαμψης του αεροδρομίου, να τιμηθεί αυτή η εξέχουσα πνευματική και θρησκευτική προσωπικότητα, που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, τουλάχιστον για όσους πρόλαβαν να το γνωρίσουν και να βιώσουν την προσφορά του, φωτεινό παράδειγμα, πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας. Είναι πραγματικά πνευματικός ογκόλιθος και Φάρος ηθικής, η στάση ζωής που ακολούθησε ο Μακαριστός Πολύκαρπος.
Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προσωπικά προς το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ονοματοθεσίας, να εξετάσει το αίτημα το οποίο διατυπώνουμε
Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση του Κερκυραϊκού Λαού προς τον αξιαγάπητο Μακαριστό Μητροπολίτη του Πολύκαρπο και άξιο αυτό κληρικό και εξαίρετο άνθρωπο η τιμή αυτή .
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πολύκαρπος αποτελεί κόσμημα για την Τοπική Εκκλησία μας και υπόδειγμα φιλάνθρωπου κληρικού και ποιμενάρχη. Γενιές Κερκυραίων, σε επίσης δύσκολες εποχές, ευεργετήθηκαν από τον μακαριστό Μητροπολίτη. Οι πάντες έχουν ένα καλό λόγο και μια όμορφη ανάμνηση, από τον καλό αυτόν άνθρωπο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους θεσμοθετημένους και εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εν τέλει, από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Spiros Cheimarios Σαφως και του τι ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ.
Γεράσιμος Μουρμούρης
Dimitra Martzoukou
Dimitra Martzoukou Αφησε πνευματικη κληρονομια !
Fotini Zoupa
Fotini Zoupa Γιατι ήταν πραγματικός ιεράρχης και είχε πάντα την πόρτα ανοιχτή! Δεν χρειαζόνταν ραντεβού για να τον δεις....σήκωνε ο ίδιος το τηλέφωνο και ήταν πάντα εκεί να κουβεντιασει τα πάντα! Απλά ανέβαινες τη σκάλα του δεσποτικου και σε υποδεχονταν με το ίδιο πλατύ χαμόγελο! Και να μη ξεχάσω ότι πάντα ερχονταν μονος του, στην Ολυμπιακή ,στην Καποδίστριου τότε, ν αγοράσει το εισιτήριο του και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του.....και μετα ξεχνούσε να φύγει! Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τον τιμήσουμε!
Anastasia Vourti
Anastasia Vourti φαντάζομαι στις μέρες του ο δρόμος θα έβγαινε στην Πλατυτέρα!
Stelios Komianos
Antonis Soueref
Antonis Soueref ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως με την προτασιν. Και μάλιστα : Μητροπολίτου Κερκύρας ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΒΑΓΕΝΑ. https://youtu.be/tKBGUEomjyI
Antonis Soueref
Anna Agathou
Anna Agathou Αγιος ανθρωπος!!!Χριστιανος μεσα απο το εργο του και τον τροπο ζωης του!!!Ηξερε να βοηθα και να συμπαραστεκετε στον καθενα !!!νιωθω ευλογημενη που γνωρισα αυτον τον υπεροο ανθρωπο και ιεραρχη!!!
Annie Nounessi
Annie Nounessi Τον συνάντησα στην Αθήνα. Περίμενα ταξί. Σταμάτησε το ταξί και ήταν μέσα. Καλημέρα σας κυρία Τζαρουγκιάν μου είπε. Τι κάνετε; Δεν είχα πατήσει ποτέ το πόδι μου στην εκκλησία.
Fotini Zoupa
Fotini Zoupa Ποσα μπορεί να πει κανείς γι αυτον. ....ειχα ένα καλό φίλο που δεν πίστευε, ο δεσπότης το ηξερε, παρόλα αυτά περνούσαν ώρες συζητώντας. ....!
Antonis Soueref
Antonis Soueref  ... ο πατέρας μου ήταν παθολόγος του. Τα τρύπια εσώρασα και παπούτσια του Δεσπότη, μας τα περιέγραφε με δέος και απέραντο θαυμασμό. Είχε πάντα έναν καλό λόγο για όλους. Σε μια εξόδιο λυκειαρχου είχα πει δυο λόγια. Μετά το πέρας της ακολουθίας, στον αύλειο χώρο του Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, ακούω ένα χέρι να με πιάνει πίσω, από τον ώμο. Ήμουν ήδη φοιτητής - δεν γνωριζομαστε, παρά μόνον απο μακριά, όταν ερχόταν στο γυμνάσιο, έμπαινε σε τυχαίες τάξεις και παρακολουθούσε το μάθημα ως απλός μαθητής. "Παιδί μου, μου λέει, πολλοί μιλούν αλλά, λίγοι μιλάνε σωστά. Μπράβο σου." Το κρατώ απο τότε και αυτό του φυλαχτό μου, μαζί με το βλέμμα και ο,τι έμαθα γι αυτόν μετά την Εκδημία του.
Fotini Zoupa
Fotini Zoupa Ελπίζω να ξεπεραστούν αυτή τη φορά τα όποια πολιτικά κριτήρια και κίνητρα και να του αποδοθεί η αρμοζουσα τιμή!
Magda Agathou
Magda Agathou ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟς ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!!!
Rozi Mazorett
Rozi Mazorett Εχω ακούσει τα καλύτερα.......ήμουν μικρή......από τον θείο μου που ήταν ιερέας....και από τους γονείς μου!!!!
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Διαφωνώ απόλυτα, Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ": Υπάρχουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι πράττουν τα μέγιστα, πολύ πάνω και έξω από τα καθήκοντά τους , με ελάχιστη αμοιβή και πολλές φορές φορές με πλείστους κινδύνους για τη ζωή τους προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία.Επιπλέον, αναπτύσσουν και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα με προσφορές. Πέρα από τους ΔΥ υπάρχουν μύριοι με αντίστοιχες προσφορές και μεγάλες θυσίες. Αυτοί όμως δεν έχουν τους μηχανισμούς προβολής τους, ούτε περιβάλλονται από ιδιότητες αμφισβητούμενες, δε διαχειρίζονται πλούτο και εξουσία, δεν έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες και εκατοντάδες πρόσωπα με σχέση περίπου υπηρετική. Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος, όπως και όλοι οι αντίστοιχοί του, ήταν υψηλόμισθος ΔΥ, ζούσε μέσα σε χλιδή με υπηρετικό προσωπικό, δε διέτρεχε κανένα κίνδυνο εργασιακό, διαχειριζόταν τον εκκλησιαστικό πλούτο (κρυφό και φανερό), είχε απεριόριστη αυθαίρετη εξουσία την οποία χρησιμοποιούσε να ελέγχει συνειδήσεις-πολιτικούς-δημάρχους-νομάρχες-κάθε τοπική κοινωνική έκφραση-όλη την κοινωνία και να απομυζά μεγάλα οφέλη, τιμές για ανύπαρκτα, δύναμη επιβολής. Επιπλέον, είχε υπό τις διαταγές του και με σχέσεις δουλείας 100δες ιερείς, μοναχούς, εκκλησιαστικά συμβούλια, ψαλτάδες, νεωκόρους, εθελοντές, πιστούς με διάθεση κάθε προσφοράς. Τέλος, είχε πίσω του την τεράστια εξουσία της συνολικής θρησκευτικής ιεραρχίας, η οποία μοιράζει ιδιότητες (κυρίως μεταξύ τους) αμφισβητούμενες και ελέγχει εξουσιαστικά το κράτος, τους θεσμούς, την κοινωνία . Και φυσικά, αυτοενδύονται με τίτλους και ρόλους απίθανους τους οποίους η κατευθυνόμενη προπαγάνδα φροντίζει να προβάλλει ως πραγματικούς. Επομένως, κάθε... νέα...τιμή, ως η προτεινόμενη, δεν ανταποκρίνεται σε αντίστοιχα-πραγματικά στοιχεία και, πιθανή υλοποίησή της, θα αποτελέσει ύβρι προς την κοινωνία και προς όλους όσους θυσιάζονται.
Antonis Soueref
Antonis Soueref Αντιχριστε κ.Ζωχιε, τι άλλο να περιμένει κανείς από εσάς ;;; διαρκώς υβρίζατε και εξακολουθητε τους Αγίους του Θεού και αυτον τον Ίδιο. Τον Πολύκαρπο θα αφηνατε απέξω ;;; ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ. Μωραινει Κύριος, τους κακούς αυτής της γης.- Ο,τι και να γραψετε, παλαιε συν τοις άλλοις πρασινοφρουρε - πόσο, αλήθεια, το αποδεικνύουν και οι περί. ... δημοσίων υπαλλήλων ανωτέρω "λογικές" σας - ο,τι και να γραψετε, πιθανόν ως απάντησιν, δεν θα σας κάνω το χατίρι να απαντήσω. Οπως άλλωστε δεν απαντώ στους ανωτέρω λιβελους. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ .-
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Αν απαντούσατε κύριε ΣΟυέρεφ, ΜΗ Αντίχριστε, θα είχατε επιχειρήματα και όχι ύβρεις. Έτσι με απαλλάσσετε από τον... κόπο σχολιασμού. Να είστε καλά!
Fotini Zoupa
Fotini Zoupa Κ Ζωχιε δεν σας γνωρίζω αλλά νομίζω ότι είστε λάθος στην κρητική σας στο συγκεκριμένο άνθρωπο! Μπορεί να συμβαίνουν όσα αναφέρετε σε άλλους ιερωμενους αλλά όχι στον Πολυκαρπο! Τον είχα γνωρίσει πολύ καλά και μπορώ να σας πω ότι ήταν πολύ απλός άνθρωπος, δεν κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό του, δεν είχατε ακούσει ότι όταν πέθανε ξαφνικά είχε τρύπια παπούτσια? Το σχόλιο σας ίσως θα μπορούσε να αφορά άλλους και θα συμφωνούσα ότι υπάρχουν ,δυστηχως ,Ιεράρχες σαν αυτούς που αναφέρετε όχι όμως ο Πολύκαρπος! Δεν μπορούμε να βάζουμε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα επαγγελματος, ή θέσης στο ίδιο τσουβάλι! Αντίθετα πρέπει να τιμάμε, σαν καλό παράδειγμα, αυτούς που ξεχωρίζουν ....γενικως!
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Κυρία Ζούπα, σέβομαι τις αξιολογήσεις σας και τη... διαφωνία σας. Παρουσίασα κάποια επιχειρήματα. Αυτά είναι γεγονός ανεξάρτητα αν κάποιος δεσπότης τα εφαρμόζει σκληρά ή με κάποια... μετριοπάθεια. Υπάρχουν μυριάδες άνθρωποι που πεθαίνουν της πείνας καθημερινά στη ζωή τους και χωρίς παπούτσια και, παρόλα αυτά, προσφέρουν από τα ψίχουλα τους στους συνπεινώντες . Νάστε καλά!
Antonis Soueref
Antonis Soueref Αυτό σας αξίζει κ. Ζωχιε : οι ύβρεις. Ελα όμως, που δεν μπορώ να τις ξεστομησω. Είστε εξοργιστικος. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει απο Θεό, τουλαχιστον δεν προκαλεί. Και αυτό το κάνετε διαχρονικά και εξακολουθητικα, ξεδιαντροπα και ανερυθριαστα, ανεπιδεκτος ελπίδος περί τούτων των ακρογωνιαιων του ελληνικού είναι. Πριν βρίσετε το Πολύκαρπο, στα πρώτα σχόλια της παρούσης δημοσιεύσεως, που ... ηλεκτρισε το μίσος σας, υπάρχει βίντεο μιάμισης ώρας με τα ... επιχειρήματα πουουουου ... ψαχνετε ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΠΡΙΝ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. Αφήστε μας λοιπόν ησυχους.-
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...
 Γεράσιμος Μουρμούρης Η πορεία και η προσφορά του καθενός μας, κρίνεται από αυτό που αφήνει πίσω του, το έργο του. Ο μακαριστός Πολύκαρπος, έχει κριθεί ήδη. Η μνήμη του, παραμένει ζωντανή, σε όσους τον γνώρισαν και σε όσους ευεργετήθηκαν από αυτόν, ακόμη και με ένα χαμόγελο. Ο κάθε κ.Ζωχιός είναι ελεύθερος να εκφράζει την όποια άποψη. Εμείς πάλι είμαστε ελεύθεροι να την σχολιάζουμε ή να την πετάμε στα σκουπίδια. Προσωπικά, κάνω το δεύτερο.

αντωνης αλεξακης
αντωνης αλεξακης Το αεροδρόμιο που το χαρισαμε.... Πως θα το πούμε ????
ΑΕΡΟΛΙΜΗΝ. ΣΟΙΜΠΛΕ..+ ΜΕΡΚΕΛ...
Καλό Ταξίδι...Σε Όλους.....
Antonis Soueref
Antonis Soueref Αντιχριστε κ.Ζωχιε, τι άλλο να περιμένει κανείς από εσάς ;;; διαρκώς υβρίζατε και εξακολουθητε τους Αγίους του Θεού και αυτον τον Ίδιο. Τον Πολύκαρπο θα αφήνατε απέξω ;;; ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ. Μωραινει Κύριος, τους κακούς αυτής της γης. Ο,τι και να γράψετε, παλαιε συν τοις άλλοις πρασινοφρουρε - πόσο, αλήθεια, το αποδεικνύουν και οι περί. ... δημοσίων υπαλλήλων ανωτέρω "λογικές" σας - ο,τι και να γράψετε, πιθανόν ως απάντησιν, δεν θα σας κάνω το χατίρι να απαντήσω. Οπως, άλλωστε, δεν απαντώ στους ανωτέρω λιβελους σας. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ . Σας αξίζουν, κ. Ζωχιε : οι ύβρεις. Ελα όμως, που δεν μπορώ να τις ξεστομήσω. Είστε εμπρηστικός. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει απο Θεό, τουλάχιστον δεν προκαλεί. Και αυτό το κάνετε διαχρονικά και εξακολουθητικά, ξεδιάντροπα και ανερυθριαστα, ανεπίδεκτος ελπίδος περί τούτων των ακρογωνιαιων του ελληνικού είναι. Πριν βρίσετε το Πολύκαρπο, στα πρώτα σχόλια της παρούσης δημοσιεύσεως - που ... ηλεκτρισε το γνωστό μίσος σας, υπάρχει βίντεο μιάμισης ώρας με τα ... επιχειρήματα πουουουου ... ψάχνετε, ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΠΡΙΝ ΞΕΣΤΟΜΗΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ. Αφήστε μας λοιπόν ησυχους .-
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Δημητρης Κατσαρος
Δημητρης Κατσαρος Αντωνη μου ,αστον τον ανθρωπο,να τα λεει !!! Αυτογελιοποιειται,αποτελει μηδαμινη μειοψηφια,και τελος παντων μας .....διασκεδαζει !!!! Δεν τον γνωριζω τον κυριο αλλα ειναι τουλαχιστον ,ντροπη του ,να εκφραζεται ετσι ,για εναν Αγιο ανθρωπο που τοσα προσεφερε στο νησι μας και στην Κερκυρα·ι·κη κοινωνια ,ιδιως την πασχουσα ,που εκεινα τα χρόνια ηταν σε σημαντικο βαθμο! Και τον μισθο του τον μοιραζε κ.Ζωχιε στους πενητες!Εσεις κ.Ζωχιε ,τι εχετε προσφερει μεχρι τωρα στον τοπο μας;
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός κ. Σουέρεφ, αν... ανησυχείτε, αυτό δεν μπορεί να... ενοχλήσει το διάλογο. Κανείς δεν σας ζήτησε να... ασχοληθείτε. Η μέθοδός σας των ύβρεων, είναι αυτή που επιδιώκει, μεθοδικά και οργανωμένα , να προκαλεί την επιβολή αποδοχής συγκεκριμένων αντιλήψεων για πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτά δηλ. που σε χιλιετίες αντιπαλεύουν μυριάδες και που θυσιάστηκαν να περιοριστούν και να... περιορίζονται! Όσο για την ιστορία μου, αυτή είναι διαφανής και δημόσια για αξιολόγηση. Κάποιοι τρέμουν μπροστά στην... κενότητά τους και επιδίδονται σε ρόλους εντεταλμένων να τρομοκρατούν και υβρίζουν . Και η Κέρκυρα δυστυχώς δεν στερείται. Στην ιστορία της οι ντροπιαστικές πράξεις δεν είναι λίγες. Σας διαβεβαιώ, ο σχολιαζόμενος από εσάς, δε συνηθίζει να επιτρέπει τέτοιες μεθόδους.
Dimitris G. Metallinos
Dimitris G. Metallinos Αύριο, πρώτα ο Θεός, αποφασίζουμε στο Δημ. Συμβούλιο την ονοματοθεσία Μητροπολίτης Πολύκαρπος για το σχολείο άνω κορακιάνας και προχωρούμε στο δρόμο. Εμείς σεβόμαστε τους ιεράρχες μας κύριε Υπουργέ της παιδείας, δεν τους απαγορεύουμε να μιλούν, όπως έγινε πρόσφατα με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο...
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Αγαπητε Δημήτρη δεν το ξέραμε αυτό. Αναφέρομαι στην ονοματοθεσια του σχολείου.
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Κύριε Μεταλληνέ, καλημέρα σας. Εφόσον το γράφετε, ισχύει. Εκτιμώ ότι είναι ολίσθημα του Δημ.Συμβουλίου. Καθυστερημένες αντιλαϊκές αντιλήψεις, Πολύ περισσότερο για το σχολείο που σημαίνει επιδίωξη επιβολής προτύπων και πίστης. Η επιβολή είναι κυρίαρχη και διαχρονική θρησκευτική μεθόδευση. Όλων των θρησκειών! Αυτό σχετίζεται και με το άλλο σχόλιό σας. Εγώ συμφωνώ με τον υπουργό. Αλήθεια, με ποια ιδιότητα ένας μητροπολίτης θα διακόπτει τα μαθήματα για κατήχηση/κήρυγμα; Εσείς, ο πρύτανης, εγώ, μπορούμε να το κάνουμε; Γιατί ο δεσπότης να αποτελεί εξαίρεση; Στην εκκλησία, μπορεί να μιλήσει κανείς άλλος εκτός από τους ιερωμένους και θεολόγους; Αλήθεια, γιατί δεν καλούν τους μαθητές στην εκκλησία και στο κατηχητικό αλλά επιδιώκουν σίγουρο ακροατήριο με το φόβο της εξουσίας του φορέα της; Κύριε Μεταλληνέ, ως πανεπιστημιακός, πώς αξιολογείτε ότι αυτή η στάση της εκκλησίας οφείλετε στο ότι τους λείπει η πίστης στη δύναμη του λόγου τους να πείσουν και έτσι-αιώνια- επιδιώκουν τη θρησκευτική επιβολή (ξεκινώντας από τα παιδιά) , με τον καταναγκασμό, τη βία, τη χρήση της εξουσίας; Με εκτίμηση!

Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Φίλοι. Η πρόταση αυτή αποτελεί αποτέλεσμα καταγραφής της θέλησης πολύ μεγάλου αριθμού Κερκυραιων. Ήδη ομάδα κινείται στη συλλογή υπογραφών. Εμείς ,ως ΠΡΟΤΕΙΝΩ, δεν κινούμαστε με κριτήρια κομματικά η θρησκευτικά. Προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοι, όσο αυτό είναι δυνατόν. Ο Μακαριστός Πολύκαρπος ευεργετησε πολλούς όπως και εμένα που συντάσσω αυτό το σχόλιο . Φτωχά παιδιά της 10 ετιας του 1970. Μας ευεργετησε πολλαπλώς και κυρίως με χρήματα από τον "παχυλο" μισθό του. Και όλοι εμείς το ΞΈΡΟΥΜΕ, αγαπητέ κ. Ζωχιε . Το ο,τι δεν είχε άλλο ζευγάρι παπούτσια το ξέρω εγώ και εκατοντάδες άλλοι. Εμείς είδαμε, εμείς είμαστε μάρτυρες της ανθρωπιάς αυτού του ανθρώπου. . Ίσως , εξέχοντα άτομα της κερκυραικης κοινωνίας δεν θα ήταν αυτά που είναι , αν δεν τα βοηθούσε, ακόμη και από τον μισθό του, αυτός ο άνθρωπος. Τον τιμούμε ως άνθρωπο και μετά ως κληρικο. Ελπίζω το Δημ. Συμβούλιο να κάνει δεκτή αυτή τη πρόταση. Σας παρακαλούμε όμως μην οξύνετε την αντιπαράθεση. Κάθε άποψη είναι σεβαστή.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" "Στο διάλογο δεν πάμε για να σώσουμε τις ιδέες μας. Πάμε για να σώσουμε την αλήθεια" Ε.Παπανούτσος. "Αποτελεί θεμελιώδες σφάλμα να δημιουργείς θεωρίες προτού έχεις στη διάθεση σου τα στοιχεία και τα γεγονότα. Ασυναίσθητα θα αρχίσεις να διαστρέφεις τα γεγονότα για να ταιριάξουν στις θεωρίες σου, αντί να αλλάζεις τις θεωρίες για να ταιριάξουν στα γεγονότα". Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόυλ , Οι Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς.// Θέλω να χαιρετίσω την έναρξη του πραγματικού, γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, όπως αυτός αντικατοπτρίζεται στα παραπάνω σχόλια, διαλόγου που ήταν και ένα από τα σημαντικά ζητούμενα για τα οποία δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ". Την τελευταία δεκαετία, με την ασφάλεια της απόστασης και της σχετικής ανωνυμίας που προσφέρει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιαίτερα, αναπτύχθηκε μια μορφή κατ' επίφαση διαλόγου, με κραυγές, αφορισμούς, ύβρεις και μονολιθικές και δογματικές απόψεις. Όμως: "Διαλέγομαι, κατά τη γνώμη μου δεν θα πει (απλώς) συζητώ, και πολύ λιγότερο αντιδικώ. όταν κανείς αντιδικεί, δεν διαλέγεται. Διαλέγομαι θα πει συζητώ υπό όρους, με προϋποθέσεις και με επιδιώξεις. Τότε ο διάλογος είναι πραγματικός. Διάλογος είναι κατά τη δική μου γνώμη να παραδεχτείς ότι η αλήθεια είναι πολλαπλή. Ότι είναι ανέφικτη η πλήρης αλήθεια. Και πρέπει να φωτιστεί από πολλές πλευρές, για να τη συλλάβει κανείς. Επομένως, έχει ανάγκη αυτή από τον έλεγχο του άλλου, από τη δοκιμασία του άλλου. τον χρειάζεται τον άλλο η αλήθεια. Όταν λες ότι κατέχεις εσύ την αλήθεια μόνος σου και δεν χρειάζεσαι τον άλλο, είσαι δογματικός, δεν είσαι κριτικός νους. Έπειτα, πρέπει να παραδεχτεί κανείς ότι για να πλησιάσει τον άλλον, ένας μόνος τρόπος υπάρχει: να τον πείσει. Του διαλόγου μέθοδος είναι μόνο η πειθώ. Δεν είναι η γοητεία, ούτε η απάτη. η πειθώ είναι". Οι απόψεις και τα σχόλια για την ονομασία του νέου δρόμου που προηγήθηκαν είναι στο πνεύμα όλων των παραπάνω και -χωρίς να μπαίνω στην ουσία των επιχειρημάτων και των αντεπιχειρημάτων- θέλω ιδιαίτερα να επαινέσω τον Γιάννη Ζωχιό για τον σοβαρό και εμπεριστατωμένο τρόπο που εξέφρασε τις αντιρρήσεις του. Αυτού του τύπου ο διάλογος σπανίζει στα ψηφιακά κατατόπια και πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Κι ακόμη περισσότερο. σ.σ. Αυτά είχα γράψει το πρωί. Δυστυχώς βλέπω οτι το προσωπικό βρισίδι πάει σύννεφο. emoticon frown
Nikos Tzafestas
Nikos Tzafestas Ο κ. Ζωχιος αποδεικνύει πόσο απίστευτα άσχετος είναι. Εμπαθής και ως εμπαθής κατ ουσίαν αγράμματος. Επίσης, αποδεικνύει πως λείπει κάτι αιώνες από την Κέρκυρα και τη ζωη της. Δεν θα επανελθω κ Ζωχιε αφενός, αφετέρου ξανατονιζω πως σας ονόμασα αγραμματο λόγω της εμπαθειας που έχετε ως προς τα εκκλησιαστικά. Αν ερευνησετε καλοπροαίρετα θα έρθετε μαζί μας. Το εύχομαι.
Γιάννης Ζωχιός Κύριε Τζαφέστα, ανήκω στην κατηγορία των: ''ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ''. Είναι γεγονός ότι λείπω... αιώνες από την Κέρκυρα, αλλά, κατά... σύμπτωση, είμαι πάντα εκεί!!!! Αλλά, και αν δεν.... ήμουν, δεν ξέρω αν αυτό είναι... εμπόδιο έκφρασης γνώμης. Δεν έχω καμιά αντιπάθεια ... προς τα θρησκευτικά, γνώση έχω, βούληση και δύναμη να την εκφράζω! Εύχομαι να συμπορευθούμε με έλλειψη πάθους και με δημιουργική διάθεση.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Να σου πω βρε Γιάννη και με συγχωρείς που σου μιλάω στον ενικό....Ωραία...., να υποστηρίζεις με την άποψη σου ένα διάλογο. Εγω μάχομαι για να πεις τον όποιο λόγο σου έστω και αν διαφωνώ μαζί σου. Οταν ομως, μέσα από το διάλογο, προκύπτει οτι έχεις άδικο, αφού γνωστοί σου, συνομιλητές σου, πιθανόν φίλοι σου σου λένε ότι έχεις άδικο για το πρόσωπο του Πολύκαρπου , τι πρέπει να κάνεις; Επειδή ήταν παπάς θα πρέπει a priori να το ν καταδικάζεις; Παρακαλώ ευθεία απάντηση, αν θέλεις.
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Βλέπεις Ινστιτούτο ότι υπερβάλεις! Συμπεραίνεις ότι κρίνω a prior αρνητικά επειδή είναι παπάς. ΟΧΙ βέβαια, την εξουσία επιβολής του κρίνω και το ρόλο του στην εκμετάλλευση των ανθρώπων! Η αντίθεσή μου είναι στο ότι προβάλλουν τη θρησκεία ως θεϊκό δημιούργημα ενώ πρόκειται καθαρά για ανθρώπινο κατασκεύασμα.
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Αγαπητό Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" , κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για τις κρίσεις σας αλλά δε θα κάνω ... κακή χρήση. Θεωρώ πολύ σημαντική την ανάπτυξη θέσεων για το διάλογο, που προαναπτύξατε. Όλοι διδασκόμαστε. Εκτιμώ ότι όταν κάνατε την... πρόταση, θα είχατε λάβει υπόψη σας και τον αντίλογο. Και αυτό προκύπτει και από τις παρεμβάσεις σας. Θέλω να προσθέσω κάτι σε σχέση με την προσωπική μου γνώση και για τον Πολύκαρπο: Την περίοδο που ήταν επίσκοπος είχα ιδιαίτερη θρησκευτική... συμμετοχή αλλά και, παρότι μικρός, χρησιμοποιήθηκα και ως υπεύθυνος ορφανοτροφείου. Τότε δούλευα σκληρά, και ταυτόχρονα, σε πολλούς εργοδότες, πήγαινα "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ" και μετά γυμνάσιο. Κατανοώ όσους κρίνουν ότι ευεργετήθηκαν από τον Πολύκαρπο. Όμως, η αξιολόγηση του τι σημαίνει, πως, με ποια μέσα και γιατί δίνεται η ευεργεσία, οδηγεί και στα συμπεράσματα που για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικά. Επιμένω στην άρνησή μου και ελπίζω ο Δήμος να προστατέψει το λαό σε μια περίοδο που βλέπει να υπάρχει κάποιος σεβασμός στη θέλησή του για ανεξιθρησκεία. Άλλωστε, ο κάθε Πολύκαρπος δεν κρίνεται μόνο για το τυπικό φαίνεσθαι αλλά, κυρίως, για το συνολικό πράττειν.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Δεν απαντάς στο ερώτημα μου. Εγω που σου γράφω , αν δεις στο τέλος του σχολίου , είμαι ο Αλέκος Αυλωνίτης. Γνωριζόμαστε χρόνια. Εγω λοιπόν σου καταθέτω τη δικιά μου μαρτυρία, την μαρτυρία που την έζησα πάνω μου.Στη ζωή μου. Τέτοιε μαρτυρίες είναι πολλές και μάλιστα κατατίθενται και εδώ. Αυτές τις αγνοείς , τις σέβεσαι, θέλεις και άλλες η σου αρκούν αυτές που έχεις εσύ που από ότι βλέπω από το σχόλιό σου δεν έχεις. Με απλά λόγια , εμπιστεύεσαι τους συνομιλητές σου Γιάννη , μπορείς να αλλάξεις άποψη αν πεισθεις σε μιά συζήτηση ότι κάνεις λάθος; Ξέρεις γιατί το λέω; Αν αμφισβητείς την άποψή μου για το πρόσωπο του Πολύκαρπου, την οποία βίωσα , τότε μάλλον δεν με εμπιστεύεσαι ε; Τότε τι νόημα έχει η κουβέντα και η συμμετοχη σου στη συζήτηση αυτή με ανθρώπους που δεν εμπιστεύεσαι; Τότε αυτοί για να σε εμπιστευτούν την δική σου; Τι συμφέρον προσδοκούμε εμείς από έναν Μητροπολίτη που έχει πεθάνει δεκάδες χρόνια πριν; Επιμένω να θέλω ευθεία απάντηση
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Αλέκο, ξέρω ότι... είσαι εσύ. Τήρησα τον τύπο στο... Ινστιτούτο. Γράφω παραπάνω: "Κατανοώ όσους κρίνουν ότι ευεργετήθηκαν από τον Πολύκαρπο...". Όμως, πέρα από τους ευεργετημένους υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι που έχουν άλλη εμπειρία και άποψη. Και εγώ έχω την εμπειρία μου, ίσως πλέον τεκμηριωμένη, και τη γνώμη μου από τη συνολική στάση. Αυτή η συνολική στάση δεν πρέπει να αγνοείται.


Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Οκ. Επίτρεψέ μου να διαφωνώ, γιατί εξαιρείς αδικαιολόγητα όσους ευεργετήθηκαν και στηρίζεις την αρνητική σου άποψη στους "πάρα πολλούς" που , όπως λες, έχουν εμπειρία και άποψη , οι οποίοι βλέπω, όμως , ότι δεν τους βλέπω εδω μέσα αλλά ούτε και έξω από εδώ. Αν είχες μια αρνητική μαρτυρία (με ονοματεπώνυμο, παρακαλώ) για τον Πολύκαρπο πολύ θα ήθελα να την ακούσω. Τέλος πάντων. Νάσαι καλά.
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Katerina Koriki
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Αλέκο, δεν ξέρω τους... αναγνώστες εδώ για να αξιολογήσω σε... ποιους ανήκουν. Ούτε προτίθεμαι να κάνω... κινητοποίηση. Καλό σου βράδυ! Και σε ΌλεςΌλους!

Θανάσης Βασιλάς Μόνο όποιος δεν γνώρισε τον μακαριστό Πολύκαρπο θα έχει αντιρρήσεις την ημέρα της ονοματοδοσιας
Fotini Zoupa
Fotini Zoupa Τελικά κουβεντα να γίνεται. ....αντίδραση για την αντίδραση! Γιατί κάποιοι διεκδικούν το αλάθητο και γιατί τέλος πάντων πρέπει να αλλάξουμε πεποιθήσεις ετσιθεληκα κάποιοι θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω? Δεν υπάρχει δημοκρατία πλέον αλλά η θέληση και οι απόψεις καποιων που περίμεναν χρόνια να τις εφαρμόσουν! Ποση απογοήτευση! Δεν μπορώ και δεν θέλω αυτή την καταπίεση, δεν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό καποιων που ετσιθελικα προσπαθούν να μου αλλάξουν τα πιστεύω μου και τη ζωή μου! Ας ζησουν όπως θέλουν και ας αφήσουν τους άλλους να ζησουν όπως θέλουν! ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ! Το άλλο είναι ΦΑΣΙΣΜΌΣ
Γιάννης Ζωχιός




2.  Επίσης, στη σελίδα του: ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ".https://www.facebook.com/alexandros.avlonitis/posts/894150634015791?comment_id=894524393978415
Ως πρώτη συμβολική πρόταση του ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Από μας που ευεργετηθηκαν.


Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ
Το Ινστιτούτο ΠΡΟΤΕΙΝΩ, θεωρεί επιβεβλημένο καθήκον και ύψιστη ηθική υποχρέωση όπως τιμηθεί ένας ξεχωριστός Ιεράρχης, ο οποίος υπηρέτησε το νησί και την τοπική κοινωνία και προσέφερε τα μέγιστα, με το πνευματικό και κοινωνικό του έργο, με αποτέλεσμα να «κλειδωθεί» εσαεί, στη μνήμη και στις καρδιές των Κερκυραίων. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Πολύκαρπο Βαγενά.
Φρονούμε ότι μας παρέχεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την διάνοιξη του νέου δρόμου, που αποτελεί μέρος της λεγόμενης παράκαμψης του αεροδρομίου, να τιμηθεί αυτή η εξέχουσα πνευματική και θρησκευτική προσωπικότητα, που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, τουλάχιστον για όσους πρόλαβαν να το γνωρίσουν και να βιώσουν την προσφορά του, φωτεινό παράδειγμα, πολύ περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνά η κοινωνία μας. Είναι πραγματικά πνευματικός ογκόλιθος και Φάρος ηθικής, η στάση ζωής που ακολούθησε ο Μακαριστός Πολύκαρπος.
Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε προς τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προσωπικά προς το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ονοματοθεσίας, να εξετάσει το αίτημα το οποίο διατυπώνουμε
Θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση του Κερκυραϊκού Λαού προς τον αξιαγάπητο Μακαριστό Μητροπολίτη του Πολύκαρπο και άξιο αυτό κληρικό και εξαίρετο άνθρωπο η τιμή αυτή .
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πολύκαρπος αποτελεί κόσμημα για την Τοπική Εκκλησία μας και υπόδειγμα φιλάνθρωπου κληρικού και ποιμενάρχη. Γενιές Κερκυραίων, σε επίσης δύσκολες εποχές, ευεργετήθηκαν από τον μακαριστό Μητροπολίτη. Οι πάντες έχουν ένα καλό λόγο και μια όμορφη ανάμνηση, από τον καλό αυτόν άνθρωπο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή από τους αρμόδιους θεσμοθετημένους και εμπλεκόμενους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εν τέλει, από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Dimitris Kosmas
Kostas Malachas
Kostas Malachas το λιγότερο στην μνήμη του Πολύκαρπου μητρολιτη Κέρκυρας!!Τιμή στο τόπο μας και ευλογία η παρουσία Του.
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros Τζάμπα πρόταση και χωρίς κόπο... Η επόμενη πρόταση ελπίζω νάναι πιό ουσιαστική .
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Διαφωνώ απόλυτα, Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ": Υπάρχουν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι οι οποίοι πράττουν τα μέγιστα, πολύ πάνω και έξω από τα καθήκοντά τους , με ελάχιστη αμοιβή και πολλές φορές φορές με πλείστους κινδύνους για τη ζωή τους προκειμένου να προσφέρουν στην κοινωνία.Επιπλέον, αναπτύσσουν και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα με προσφορές. Πέρα από τους ΔΥ υπάρχουν μύριοι με αντίστοιχες προσφορές και μεγάλες θυσίες. Αυτοί όμως δεν έχουν τους μηχανισμούς προβολής τους, ούτε περιβάλλονται από ιδιότητες αμφισβητούμενες, δε διαχειρίζονται πλούτο και εξουσία, δεν έχουν στη διάθεσή τους δεκάδες και εκατοντάδες πρόσωπα με σχέση περίπου υπηρετική. Ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος, όπως και όλοι οι αντίστοιχοί του, ήταν υψηλόμισθος ΔΥ, ζούσε μέσα σε χλιδή με υπηρετικό προσωπικό, δε διέτρεχε κανένα κίνδυνο εργασιακό, διαχειριζόταν τον εκκλησιαστικό πλούτο (κρυφό και φανερό), είχε απεριόριστη αυθαίρετη εξουσία την οποία χρησιμοποιούσε να ελέγχει συνειδήσεις-πολιτικούς-δημάρχους-νομάρχες-κάθε τοπική κοινωνική έκφραση-όλη την κοινωνία και να απομυζά μεγάλα οφέλη, τιμές για ανύπαρκτα, δύναμη επιβολής. Επιπλέον, είχε υπό τις διαταγές του και με σχέσεις δουλείας 100δες ιερείς, μοναχούς, εκκλησιαστικά συμβούλια, ψαλτάδες, νεωκόρους, εθελοντές, πιστούς με διάθεση κάθε προσφοράς. Τέλος, είχε πίσω του την τεράστια εξουσία της συνολικής θρησκευτικής ιεραρχίας, η οποία μοιράζει ιδιότητες (κυρίως μεταξύ τους) αμφισβητούμενες και ελέγχει εξουσιαστικά το κράτος, τους θεσμούς, την κοινωνία . Και φυσικά, αυτοενδύονται με τίτλους και ρόλους απίθανους τους οποίους η κατευθυνόμενη προπαγάνδα φροντίζει να προβάλλει ως πραγματικούς. Επομένως, κάθε... νέα...τιμή, ως η προτεινόμενη, δεν ανταποκρίνεται σε αντίστοιχα-πραγματικά στοιχεία και, πιθανή υλοποίησή της, θα αποτελέσει ύβρι προς την κοινωνία και προς όλους όσους θυσιάζονται.
Othon Michalas
Othon Michalas "ζούμε τον φασισμό της γνωμούλας"
Μ.Λυμπεροπούλου
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Κρίμα, αγνοώ τον... κ. Μ.Λυμπερόπούλο. Ίσως προτιμά το φασισμό της φίμωσης που φαίνεται... εμπνέει τους αδύναμους να επιχειρηματολογούν!
Othon Michalas
Othon Michalas Φίλε Γιάννη. Πρέπει κάποτε να ξεπεράσεις το οιδιπόδειο και να βρείς τη γαλήνη. Επί τη ευκαιρία στην Ελληνική γλώσσα σε -ούλου κλείνονται τα επίθετα των γυναικών. Α! και λίγη σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό δεν βλάπτει.
Γιάννης Ζωχιός
Γιάννης Ζωχιός Φίλε Όθωνα, δε θα σχολιάσω τις αξιολογήσεις σου για... οιδιπόδεια και...γαλήνη. Να... αντικρούσω τη... σοφία σου, ποτέ! Και εγώ την ίδια άποψη έχω για τα... ούλου γι αυτό και άφησα δύο τόνους. Αν εννοείς... πολιτιστική σχέση το ότι δε γνωρίζω την Μ.Λυμπεροπούλου, σε δικαιώνω γιατί ούτε την ΜΛ γνωρίζω, εκτός..... Έχει ενδιαφέρον όμως να μας ενημερώσεις που αναφέρεται με το: "ζούμε τον φασισμό της γνωμούλας". Να μάθουμε για τη... γίγαντα της... γνώμης! Πάντως, το θέμα που θέτει ο Αλέκος Αυλωνίτης με το Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" είναι άλλο και... παραστρατούμε. Νομίζω ότι πρέπει να το σεβαστούμε και σε αυτό, αν υπάρχουν απόψεις , να επικεντρωθούμε. Σε ευχαριστώ!
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Θανάσης Βασιλάς
Θανάσης Βασιλάς
Θανάσης Βασιλάς Μόνο όποιος δεν γνώρισε τον μακαριστό Πολύκαρπο θα έχει αντιρρήσεις την ημέρα της ονοματοδοσιας
 22 ώρες
Γιάννης Ζωχιός
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros Προτείνω λοιπόν η επόμενη μεγάλη οδική αρτηρία να πάρει το όνομα ΄΄ οδός Μητροπολίτη Νεκταρίου ΄΄ εφόσον ο κάθε εκλιπών μητροπολίτης λαμβάνει (αυτοδίκαια ???) θέση στο πάνθεο των οδών της πόλης ώστε να μην ξεχαθεί το όνομα του... Οι ορθόδοξοι ταλιμπάνοι να κοσμούν την πόλη μας... ωραία πρόταση, να την χαίρεσθε.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Και γιατί Σπύρο ειρωνεύεσαι; Δεν είναι ο "κάθε", είναι ο συγκεκριμένος. Είναι σωστό να ειρωνεύεσαι κάποιους φίλους που μπορεί να κάνουν και λάθος; Γιατί δεν μας πείθεις; Γιατί εξ ορισμού στους "ορθόδοξους ταλιμπάνους", όπως τους λες, πρέπει να ξεχασθει το όνομα τους; Δεν μας έχει συνηθίσει σε αφορισμούς εδώ μέσα;
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros και για ποιό λόγο να θυμόμαστε το όνομα τους ? Προς τι η υστεροφημία ?
Kostas Malachas
Kostas Malachas Εγώ έχω ονόματα από την εποχή που έχω γνώμη και κρίση! Διαλέξτε. Κούρκουλος Ι. Παγκρατης Α. Δρυς Γ. Γκίκας Σ. Γκερεκου Α. Καλουδης Σ. Δενδιας Ν. Και τόσα αλλα!!!
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros πάντως η οδός αυτή έχει ήδη όνομα , ή θα μπορούσε νά έχει... ''Λεωφόρος επτανήσων'' ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΝΟΜΑ
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Ετσι απλά, γιατί δεν πέρασαν απαρατήρητοι από αυτή τη ζωή.Μπορούν και οι παπάδες και οι δεσποτάδες να διεκδικήσουν το έπαθλο της μη λησμονιάς. Δεν τους γέννησε μάνα αυτούς; Σε όλους τους άλλους που δίνουμε το όνομά τους σε δρόμο φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αιτία.. Γιατί να μην υπάρχει καμιά αιτία για τους κληρικούς; Εχουν κάτι στο dna τους; Δεν μπορούν αυτοί να είναι και καλοί άνθρωποι και καλοί κληρικοί; Μόνο από άθεους αποτελείται η κοινωνία μας;
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros Μην ξεχνάμε την οδό ''Σταματιου Δεσύλλα'' Σίγουρα δεν ήταν καλύτερος από αυτούς που ανάφερες παραπάνω...
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros έχεις κάποιο θέμα με τους δεσποτάδες αν κατάλαβα καλά...
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros Μην ξεχνάμε πως πριν κάποια χρόνια ο τότε αντιδήμαρχος Γ. Καλούδης επένειμε το κλειδί της πόλης μας στον Χριστόδουλο... Επίτιμος δημότης Κερκυρας ο Χριστόδουλος. Αυτός που ύψωσε το λάβαρα της Αγ. Λαύρας ενάντια στην μη αναγραφή του θρησκευματος στις ταυτότητες. Ελεγε και ωραία ανέκδοτα όμως.
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Κανένα Σπύρο. Μα κανένα. Αντιμετωπίζω τους πάντες το ίδιο χωρίς να τους ξεχωρίζω σύμφωνα με τις ιδιότητές τους , τις ιδέες τους, τη δουλειά τους, .....κλπ. Συμφώνησα να συνταχθεί αυτή η πρόταση γιατί ο Πολύκαρπος ήταν καλός άνθρωπος . Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν καλός και στα καθήκοντά του ως μητροπολίτης. Πολλοί , πάρα πολλοί λένε ότι ήταν καλος και έτσι το υιοθέτησα και εγώ. Μη τα ξαναλέω. Απόψεις είναι. Η κρατούσα υλοποιείται. Εγω θα ήθελα να υλοποιηθεί. Ενας πολίτης που συμφωνεί μαζί με κάποιους άλλους είμαι. Τόσο απλά. Ειρωνείες δεν δέχομαι . Για αυτό παραξενεύτηκα για το παραπάνω σχόλιό σου για "ταλιμπαν". Να σου θυμίσω ότι θέλω να ισχυρίζομαι ότι είμαι αριστερης ιδεολογίας και σέβομαι και αυτούς που διαφωνούν με τη δική μου. Να είσαι σίγουρος ότι οι κληρικοι βγάζουν φλύκταινες με την ιδεολογία μου και ίσως και ο μακαριστός Πολύκαρπος, αν ζούσε, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω όλα τα παραπάνω.. Ο κόσμος είναι γεμάτος από θρησκείες και ιδεολογίες. Μέσα στο κόσμο είσαι και εσύ και εγώ. Καληνύχτα.
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros και εγω ξέρω άνα γείτονα μου, χρόνια πολλά , που ήταν καλός ανθρωπος. Αγιος άνθρωπος και πολύ κοινωνικός. εργατικός, τίμιος, βοηθούσε τους πάντες. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να είπε ποτέ κακή κουβέντα για αυτόν. Γιατί να μην δωθεί και σε αυτόν η ονομασία ενός δρόμου ? Τι παραπάνω έχει ένας δεσπότης ? Η απόψη του κ. Ζωχιού είναι πολύ σωστή. Οι δεσποτάδες οφείλουν εκ του ρόλου τους να είναι καλοί. Κάνουν το αυτονόητο (αν το κάνουν...) και οφείλουν ταπεινότητα. Τι νόημα έχει αυτή η κουβέντα όταν δεκάδες συμπολίτες μας έχουν μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο μας από τον κάθε μεγαλόσχημο μητροπολίτη ?
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Η απάντησή σου δείχνει ότι ό,τι γράφω τα γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι αγαπητέ Σπύρο. Τις σοφιστίες τις έχω φάει με κουταλάκι όλη μου τη ζωή.
Γιάννης Ζωχιός

Απαντήστε...

Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Καληνύχτα Σπύρο . Σέβομαι τους πάντες και ζητω το ίδιο ε;..
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros Η άποψη του καθενός ειναι σεβαστή και πρέπει να έχει αμφίδρομη έννοια. Οι απόψεις μας δεν είναι σοφιστίες. Η μη συμφωνία δεν είναι ''εκεί που δεν πιάνει μελάνι'' ... Ο σεβασμός δεν προύποθέτει συμφωνία. Άντε έγινα και δικηγόρος τρομάρα μου ...
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ"
Ινστιτούτο "ΠΡΟΤΕΙΝΩ" Και βεβαίως η απόδοση της λέξης "σοφιστια" σε μια άποψη είναι θεμιτη. Όταν κάποιος απαντά όπως απαντά με λογικοφανη επιχειρήματα χωρίς να απαντά τότε πάει γάντι η λέξη. Δεν αποτελεί ύβρη. Το ότι με γράφεις κανονικά φαίνεται από την αντιπαράθεση των απόψεων. Έτσι νομίζω. Αντε Γειά μας. Κουράστηκα σήμερα με τη πρεμιέρα του ΠΡΟΤΕΙΝΩ. Θα βάλω τους άλλους να απαντούν. Χαχα. Αν ζούσε ο Πολύκαρπος θα είχε αυτοκτονήσει με αυτά που ακούει. Αντε Γειά και παλι
Pagratis Spiros
Pagratis Spiros καληνύχτα και σε εσένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: