Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Επτανησιακά: H ΟΚΙΣ εκπέμπει ΑΡΧΕΣ!Συγκλονιστικές νέες αποκαλύψεις για υπονόμευση ενωτικής Επτανησιακής Συνομοσπονδίας!

Απόδημοι Επτανήσιοι:  Συγκλονιστική παρέμβαση ΟΚΙΣ!  Αποκαλύψεις και   καταγγελίες για  υπονόμευση της, ενωτικής, Επτανησιακής Συνομοσπονδίας!

Τον ενθουσιασμό από την πρόταση της OMOΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ
& ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΟΚΙΣ) για τη δημιουργία της  (σχεδιαζόμενης από το 1993),  Επτανησιακής Συνομοσπονδίας ΟΛΩΝ των Οργανώσεων των Επτανησίων  σε: Αττική-Ελλάδα-Παγκόσμια, μεθοδεύεται  να τον υπονομεύσουν με διάσπαση. 

Η νέα σημαντική Ανακοίνωση της ΟΚΙΣ, 31 Γενάρη 2016, η οποία εκπέμπει ΑΡΧΕΣ και προσθέτει σπάνιο ήθος στα Επτάνησα (δημοσιεύεται παρακάτω) , είναι πλήρως  αποκαλυπτική   των προθέσεων και σχεδιασμών μιας μικρής ομάδας, "με κομματικά τερτίπια και πολιτικές σκοπιμότητες παραγόντων με τους οποίους είσθε σε στενή επαφή...", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προκύπτει από την Ανακοίνωση, μεθοδεύουν να αποκλείσουν  όχι μόνο μεγάλα τα Νησιά,  τις παλιές και μεγάλες Ομοσπονδίες  στην Αττική, δηλαδή ΟΚΙΣ και ΟΚΕΣΑ, αλλά και τις δεκάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία από την Αττική, την Ελλάδα, το Εξωτερικό που δεν ανήκουν σε Ομοσπονδίες.

Δηλαδή, μεθοδεύουν ένα  κατασκεύασμα   που θα αντιπροσωπεύει ΜΟΝΟ  το 20% και θα αποκλείει  το 80% των Επτανησίων αλλά θα είναι ένας συνήθης καλός μηχανισμός που θα  εξυπηρετεί τις  "σκοπιμότητες παραγόντων".

Σύμφωνα με πληροφορίες του autenergos.blogspot, επιδιώκεται  να  νομιμοποιήσουν τη διάσπαση των Κερκυραίων, δηλαδή της ΟΚΕΣΑ, που  οργάνωσαν πρώην και νυν  Κερκυραιάρχες  με αχθοφόρους της εκάστοτε εξουσίας.

Επειδή απέτυχαν να διαλύσουν την ΟΚΕΣΑ (παρά  τις... διασπαθίσεις εκατοντάδων χιλ. ευρώ), μεθόδευσαν  τη διάσπασή της με ένα φάντασμα  και τώρα μεθοδεύουν να  ραντίσουν τη διάσπαση με....κύρος(!!!) επτανησιακό.  
Οι 10δες χιλιάδες ευρώ το 2014, αυτό προετοίμαζαν;


Το   autenergos.blogspot θα επανέλθει σύντομα με αναλυτικό ρεπορτάζ και σημαντικές αποκαλύψεις, και για το... παρελθόν και το... παρόν. 

Ήδη εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις οργανώσεων που καταδικάζουν τους σχεδιασμούς  διάσπασης και βέβαια τις μεθοδεύσεις   να είναι το Κερκυραϊκό και Επτανησιακό κίνημα ατροφικό, κατευθυνόμενο,  άβουλο  και άπραγο, μηχανισμός στα χέρια... παραγόντων.

Είναι χαρακτηριστική η άμεση αντίδραση της ΟΚΕΣΑ και με προηγούμενη  ανακοίνωση ( εδώ: http://takerkyraika.blogspot.gr/2016/01/1.html) αλλά και με τη δημοσίευση των πολύ ιδιαίτερων που ανακοινώνει η Ομοσπονδία Κεφαλληνίων με τίτλο: "ΟΚΙΣ: Σκληρή απάντηση προς τους υπονομευτές της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας" (http://takerkyraika.blogspot.gr/2016/02/blog-post_2.html)

Φυσικά, και σε αυτό το σκηνικό,  δε λείπουν φιγούρες που για να εξαπατήσουν και να καρπωθούν όσα η εκάστοτε εξουσία χρησιμοποιεί για να εξαγοράζει συνειδήσεις, βάζουν ένα μανδύα έως και.... κομμουνιστικό και έτσι ανεβάζουν το... κασέ για τις προσφορές.
Ένας πουλημένος αριστερός προσφέρει στο σύστημα της υποταγής του λαϊκού κινήματος πολύ περισσότερα απ' όσα 100δες άλλοι. 
Και οι Κερκυραιάρχες, που το γνωρίζουν άριστα και με ανεπτυγμένο το αίσθημα της εξαγοράς συνειδήσεων, είναι, διαχρονικά,  πολλοί απλόχεροι προς ευάλωτους ή καμουφλαρισμένους αριστερούς και προς  Γενέτειρα και προς  Απόδημους.

Παρακάτω η αποκαλυπτική-σκληρή Ανακοίνωση της ΟΚΙΣ με Πρόεδρο τον Κύριο Γιώργο Μιχαλάτο,  η οποία αναδεικνύει σπάνιο ήθος, στηρίζεται σε Αρχές και επιβεβαιώνει πως τα μαζικά κινήματα έχουν τεράστια δύναμη να εκφράζονται και να δρουν:


OMOΣΠΟΝΔΙΑ
 ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ &
 ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Διεύθυνση: KAΡΟΛΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ 10437 – ΤΗΛ./ΦΑΞ: 210 52 00 491

ΠΡΟΣ
  1. -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
  2. -ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ιωάννης Καποδίστριας»
  3. -ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ «ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»
  4. -ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΞΙΝΩΝ «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
  5. -ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ
  6. -ΚΥΘΗΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ

Kοινοποίηση: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς τους 6 Φορείς μετά τη κοινή συνάντηση με 4 μελή Αντιπροσωπεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΊΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

Aθήνα, 31 Ιανουαρίου 2016

Κύριοι/ες Πρόεδροι,

η απουσία κοινών συναντήσεων για περίπου ένα χρόνο -λόγω μη συμμετοχής σας στη κοινή εκδήλωση εορτασμού της ΕΝΩΣΗΣ της Επτανήσου με την Ελλάδα το Μαιο του 2015 ένεκα της πρόσκλησης μας προς την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και τους λοιπούς Τοπικούς φορείς - δεν κατέληξε σε γεφύρωση των μεταξύ μας διαφορετικών απόψεων.

Η εμμονή και στενή δογματική αντίληψη αυτοαναγόρευσης του παρελθοντικού άτυπου σχήματος συνεργασίας - 7 φορέων για τον εορτασμό της Ενωσης- ως μοναδικών εκπροσώπων κάθε Νησιού, αποτελεί αυθαιρεσία, δεν ισχύει και δεν υπηρετεί την ανάγκη για ΕΝΟΤΗΤΑ και ενιαία δράση του Απόδημου Επτανησιακού Στοιχείου.

Στην ουσία τα ιδρυτικά σωματεία τα οποία εσείς ονοματίζεται ως αδελφά και συνεργαζόμενα ως οικογένεια, περιλαμβάνουν 1 Ομοσπονδία, 1 νεοιδρυθείσα (2014) προελθούσα από διάσπαση Ομοσπονδία, 3 Ενώσεις (πρωτοβάθμια
όργανα) και 1 Σύνδεσμο. Υποστηρίζεται μάλιστα σοβαρά ότι αυτοί οι 6 φορείς μπορούν να απαρτίσουν Πανεπτανησιακή Συνομοσπονδία πράγμα που συνιστά παραχάραξη ονόματος και προσπάθεια υφαρπαγής Επωνυμίας για υπολογισμένες σκοπιμότητες.

Σε αυτό το σχέδιο θέλετε να εγκλωβίσετε και την Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών σωματείων καλώντας μας να συμμετάσχουμε τη τελευταία στιγμή σε αυτή τη κίνηση ίδρυσης Συνομοσπονδίας όπου έχει ετοιμάσει το τελικό καταστατικό από της 18-10-2015 όπως αποκαλύφθηκε στη συνάντησή του Δεκεμβρίου γεγονός το οποίο είχατε επιμελώς αποκρύψει μεχρι τότε και κυνικά μας θέσατε το ερώτημα ή έρχεσθε μαζί μας με τους όρους μας ή προχωράμε μόνοι οι 6 και προσθέτοντας ότι 2-3 σύλλογοι από τη Κεφαλονιά σας έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν.

Σε όλα αυτά τα σκηνοθετημένα και εκβιαστικά που δεν συνάδουν με ενέργειες Πολιτιστικών Σωματείων αλλά προσομοιάζουν περισσότερο με κομματικά τερτίπια και πολιτικές σκοπιμότητες παραγόντων με τους οποίους είσθε σε
στενή επαφή και επιπλέον γιατί εκ του πονηρού απορρίψατε τις προτάσεις μας για διεύρυνση των ιδρυτικών μελών ώστε να περιλαμβάνονται επίσης:
  • Οι πολυπληθείς Ενώσεις, Αδελφότητες, Σύνδεσμοι που δεν είναι μέλη Ομοσπονδιών ή Ενώσεων και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό ( Επτανησιακοί Σύλλογοι της Διασποράς)
  • Μη επαγγελματικοί επιστημονικοί φορείς
  • Φοιτητικοί – Σπουδαστικοί Σύλλογοι Επτανησίων φοιτητών
  • Όλες οι Ομοσπονδίες χωρίς αποκλεισμούς.
Και επειδή,
το απαράδεκτο καταστατικό σχέδιο σας στοχεύει και σε ένα ακόμα ανομολόγητο στόχο να μην επιτραπεί η ανάπτυξη αυτούσιων Ομοσπονδιών στα Νησιά Ζάκυνθο, Ιθάκη, Παξούς, Κύθηρα, στραγγαλίζοντας έτσι κάθε μελλοντική κίνηση συγκρότησής τους, αφού καταστατικά πλέον εξαναγκάζονται οι νέες κινήσεις να περάσουν μέσα από τις υπάρχουσες πρωτοβάθμιες ενώσεις ή συνδέσμους, διαστρέφοντας έτι περαιτέρω τη πιθανότητα δημιουργίας μιας πραγματικάΠανεπτανησιακής Συνομοσπονδίας που να μπορεί να λειτουργεί Αδέσμευτα, Ενωτικά και Ηγεμονικά για το καλό των Αποδήμων Επτανησίων, των Νησιών μας, για την αποκατάσταση των ιστορικών δικαιωμάτων και την Επίσημη
αναγνώριση της επετείου της Ένωσης με την Ελλάδα.

Και επειδή δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η συνεχιζόμενη εδώ και 3 χρόνια συστηματική προσπάθεια αγνόησης της παλαιότερης Ομοσπονδίας των Κερκυραίων της Αττικής με την επωνυμία «Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής» και διάσπασής της και κατ’ ομολογία σας διευκολύνατε τη δημιουργία νέας ομοσπονδίας με την οποία μόνο συνεργάζεσθε.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων ως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία των Επτανησίων δηλώνει ότι δεν συμμετέχει με τέτοιους όρους σε παιχνίδια δημιουργίας μιας κατ ́ευφημισμό Συνομοσπονδίας.

Επιπλέον δηλώνουμε ρητά ότι απαγορεύουμε να χρησιμοποιείται αυθαίρετα το όνομα μας σε οποιαδήποτε εκδήλωσή σας, κίνηση ή διαμαρτυρία καθώς και στο αντιδημοκρατικό τελικό καταστατικό σας που εξισώνει τα πρωτοβάθμια με τα
δευτεροβάθμια όργανα, αρνείται την αρχή της αναλογικότητας, αποκλείει τη παλιά Ομοσπονδία της Κέρκυρας και δεν δέχεται φορείς και οργανώσεις των Αποδήμων Επτανησίων του Εξωτερικού καθώς και Μη Επαγγελματικούς
Επιστημονικούς φορείς Επτανησίων και Σπουδαστικούς Φορείς των Επτανησίων Νέων ως ιδρυτικά μέλη του.

Καλούμε επίσης τη Νομιμοποιητική αρχή στη βάση του ότι «δεν είσαι ό,τι δηλώσεις» να απορρίψει το αιτημα ίδρυσης φορέα με την παραπειστική Επωνυμία «ΠΑΝΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» για τους ανωτέρω λόγους καθώς και του γεγονότος ότι η μεγαλύτερη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ της Επτανήσου δεν συμμετέχει λόγω διαφωνίας προς τους αντιδημοκρατικούς ορους και τις μονομερείς προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Καταστατικό της Κίνησης των Επτανησιακών φορέων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΩΝ και ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ο ΠρόεδροςΗ Γενική Γραμματέας
Μιχαλάτος ΓιώργοςΔιονάτου Ζαχαρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: