Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Συνταρακτικό: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΗ κατά ΓΕΝΟΠ...για κλείσιμο ιατρείων; Αιχμές:"έντονο ενδιαφέρον τους για ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση".

κατά ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ 
για κλείσιμο ιατρείων ΔΕΗ;
 
Σοβαρότατες αιχμές επειδή:
 "έντονο ενδιαφέρον τους (συνδικαλιστών)  
για ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση".

Σκληρή επίθεση του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΕΗ (Γ.Τσιβγούλης, Βερναδάκης......) σχετικά με  την "αδράνεια των συνδικαλιστικών στελεχών για το θέμα (υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στους Ασφαλισμένους του Ομίλου ΔΕΗ), σε αντίθεση με το έντονο ενδιαφέρον τους για την ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση, που πουλάει ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ(ΠΣΥΠ-ΔΕΗ". 

Και φυσικά, με την  αναφορά σε συνδικαλιστές, θα πρέπει να  εννοεί:  ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ-Πρωτοβάθμια και τους Εκπροσώπους στο ΔΣ ΔΕΗ, Ασφαλιστικό
Ο  συσχετισμός δε  της συνδικαλιστικής "αδράνειας"  με  "έντονο ενδιαφέρον τους για την ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση, που πουλάει ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ (ΠΣΥΠ-ΔΕΗ" αποτελεί σοβαρότατη καταγγελία κυρίως γιατί προέρχεται από ΣΥΝΔΕΣΜΟ με μέλη πλήθος πρώην και νυν συνδικαλιστών.

Η ανάμειξη δε του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ(ΠΣΥΠ-ΔΕΗ" του οποίου οι συνέταιροι/μέλη έχουν ως  συνδικαλιστική έκφραση  τη ΓΕΝΟΠ, υποχρεώνει τη ΓΕΝΟΠ να πάρει επιτέλους  άμεση και  σαφή θέση για όλα και κυρίως το μείζον θέμα της "ιδιωτικής υγειονομικής ασφάλισης" που, εκτός των άλλων σημαντικών,  δεν είναι γνωστή και ποια η ουσιαστική ανταπόδοση της καταβαλλόμενης  εισφοράς.
Βέβαια, η αναφορά αυτή του ΣΥΝΔΕΣΜΟY,   "εμπλέκει" άμεσα το Συνεταιρισμό με τη ΓΕΝΟΠ κλπ,   η οποία όμως αυτοπροβάλλεται ότι δεν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν στον ΠΣΥΠ, ούτε αναμειγνύεται, μήτε δίνει εντολές  να συμβούν ή να  μην αποκαλύπτονται όσα συνταρακτικά  καταγγέλλει το Σωματείο  των Εργαζομένων στο Συνεταιρισμό, δηλαδή την Επιχείρηση που αφεντικά/εργοδότες τους είναι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι της ΔΕΗ, δηλ. ΓΕΝΟΠ-ΠΟΣ. 
 
Η  ΓΕΝΟΠ, αν και συνδικαλιστική οργάνωση προάσπισης των εργαζόμενων και, θα έπρεπε,  στυλοβάτης της απόλυτης διαφάνειας  σε κάθε επίπεδο,   εμφανίζεται πως δεν την ενδιαφέρουν όσα καταγγέλλουν το Σωματείο Υπαλλήλων ΠΣΥΠ-Παρατάξεις και Σύλλογοι .
 
Δηλαδή,  προσποιείται η  ΓΕΝΟΠ πώς, ενώ θα έπρεπε αντιδράσει ακαριαία, να "καταλάβει" το Συνεταιρισμό και να βραβεύσει το Σωματείο και τα Στελέχη του που τον υπερασπίζονται,     δεν την απασχολούν  ούτε οι ιδιαίτερες   καταγγελίες του Σωματείου ΠΣΥΠ   και,  ενδεικτικά:
- τα 4 εκατομμύρια ευρώ που "παρακρατεί" από το Συνεταιρισμό πρώην κορυφαίος της, 
- τα περίπου 6 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που "πετιούνται" για νομικούς  συμβούλους, δικαστικά έξοδα κλπ,
- οι απειλές για απολύσεις υπαλλήλων ΠΣΥΠ, οι μειώσεις μισθών τους και  η παράνομη απόλυση κορυφαίου  στελέχους, χωρίς αποζημίωση, επειδή υπεράσπιζε το Συνεταιρισμό,
- η μήνυση κατά της Προέδρου  του Σωματείου, Εκπροσώπου στο ΔΣ ΠΣΥΠ και μέλους του ΔΣ ΓΣΕΕ, επειδή αγωνίζεται κατά πράξεων εναντίον Συνεταίρων και Εργαζόμενων,
-Οι χρυσοπληρωμένοι και  με άγνωστη προσφορά σύμβουλοι (νομικός-ορκωτοικονομικός) και  Πρόεδρος ΠΣΥΠ     που, αμοιβές ή έξοδά τους από ανάληψης,   εκτιμάται πως συνολικά/μεικτά ανέρχονται   τουλάχιστον  στα 200 χιλ. ευρώ. 
Και αυτά τα τεράστια ποσά προέρχονται από τον ιδρώτα,τα δικαιώματα  των Υπαλλήλων ΠΣΥΠ. 
Δηλαδή "χρυσοπληρώνονται" αυτοί (και από αυτά που αφαιρούν)  οι οποίοι  σχεδιάζουν και υλοποιούν   τις  μειώσεις  μισθών και  απολύσεις με μειωμένη ή καθόλου αποζημίωση.

Όλα αυτά λοιπόν λέει ότι  δεν ενδιαφέρουν ΓΕΝΟΠ και Πρωτοβάθμια..., αν και θα έπρεπε τα  ίδια να απαιτήσουν  βαθύ έλεγχο και  να ζητήσουν τη συνδρομή και δικαστικών αρχών
 
Επιπλέον,  καλούνται να πάρουν θέση και για "συνδικαλιστικές απειλές" εναντίον όσων δεν σιωπούν, κυρίως από τη Συνέλευση και μετά.

Μετά λοιπόν και  με όσα καταγγέλλει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, δεν μπορούν: ΓΕΝΟΠ,  Πρωτοβάθμια, ΠΟΣ  (αλλά και οι Εκπρόσωποι στο ΔΣ ΔΕΗ, Ασφαλιστικό  που θεωρούνται οι... ηγέτες των Παρατάξεων με τεράστιες ευθύνες)   να συνεχίζουν άλλο αντεργατικά, αντιταξικά, αντισυνδικαλιστικά, αντισυνεταιριστικά.  

 Εφόσον υπάρχουν δυνάμεις στη ΔΕΗ, στα Συνδικάτα, στο Συνεταιρισμό  που προπαγανδίζουν την ιδιωτικά ασφάλιση και υγεία, σίγουρα κάνουν το κάθε τι  και για να συκοφαντήσουν - υπονομεύσουν τη δημόσια ασφάλιση και υγεία .

Άρα, το κλείσιμο των δημόσιων ιατρείων ΔΕΗ και η ταλαιπωρία των εργαζόμενων σε αυτά που καταγγέλλει ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, πρέπει να συσχετισθεί και με αυτή την παράμετρο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η "κρίση" στο Συνεταιρισμό οφείλεται και  στη συνδικαλιστική υπονόμευση από συνδικάτα ΔΕΗ που κάνουν εμπόριο  με τηλεφωνία, ασφάλειες κλπ και έχουνν κάθε λόγο να συκοφαντείται αλλά και να  κλείσει ο ανταγωνιστής Συνεταιρισμός.  Πρέπει να δημοσιοποιηθούν αμέσως όλα αυτά τα Π/Δ σωματεία που μετατράπηκαν σε "επιχειρήσεις", σαμποτάρουν το συνεταιρισμό, και πιθανόν με "απάτες".

Γι αυτό και απολύονται-μηνύονται-συκοφαντούνται-τρομοκρατούνται  Συνδικαλιστικά και Υπηρεσιακά στελέχη  του ΠΣΥΠ,  τα οποία υπερασπίζονται το Συνεταιρισμό, την ανάπτυξή του, το ρόλο του για τα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνίας και τη διαφανή συνεργασία με τα συνδικάτα.

  Αν η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει να σιωπά, 
θα δικαιώσει την άποψη ότι
 έχει πάψει ως σωματείο 
ταξικό, εργατικό, κοινωνικό 
και πρέπει να διαλυθεί. 
Και φυσικά να... διαλυθεί άμεσα 
η βαθιά αντεργατική

 ΓΣΕΕ!



Παρακάτω το έκτακτο Δελτίο του Συνδέσμου:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
'' ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΔΔΥ ΔΕΗ ''
Το κλείσιμο των ΠΕΔΔΥ ΔΕΗ Γ'ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Λ.ΙΩΝΙΑΣ/Κ.ΠΑΤΗΣΙΩΝ -ΠΕΙΡΑΙΑ μεθοδεύουν η ΓΔΑΝΠΟ-ΔΕΗ και η Διοίκηση των ΠΕΔΔΥ με την συνεχή αφαίμαξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μετακίνηση τους σ' άλλα ΠΕΔΔΥ.
Συνεχίζεται έτσι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης στους Ασφαλισμένους του Ομίλου ΔΕΗ. Η αδράνεια των συνδικαλιστικών στελεχών για το θέμα, σε αντίθεση με το έντονο ενδιαφέρον τους για την ιδιωτική υγειονομική ασφάλιση, που πουλάει ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ(ΠΣΥΠ-ΔΕΗ), δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιούνται αυθαιρεσίες και οι Συνάδελφοι Αποσπασμένοι στις υπηρεσίες του Ασφαλιστικού (Ιατροί-Νοσηλευτές-Διοικητικοί) να βρίσκονται σε ανασφάλεια και είναι αναστατωμένοι. Πέντε χιλιάδες (5000) περίπου Συνάδελφοι Εργαζόμενοι και Συνταξιούχοι απ' όλη την Ελλάδα και ιδιαιτέρως από τα Νησιά και την Αττική που περίμεναν την αναβάθμιση των Ιατρείων σε Πολυϊατρεία διαπιστώνουν ότι εξαπατήθηκαν οικτρά αφού μετά την κατάργηση των ραντεβού, έρχεται και η συρρίκνωση και το κλείσιμο.
Μετά τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη των πολιτικών (δηλώσεις Μητσοτάκης-Μάνος-Τζήμερος-ΠΟΤΑΜΙ) στο Ασφαλιστικό μας, έρχονται τώρα οι μεθοδεύσεις της ΓΔΑΝΠΟ-ΔΕΗ και της Δ/σης των ΠΕΔΔΥ να βάλουν την ταφόπλακα.
Ήδη οι Συνάδελφοι της Περιφέρειας ζουν έντονα στις Περιοχές τους αυτήν την υποβάθμιση. Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και καλούμε όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ σε εγρήγορση . Τέλος, καλούμε όλους τους Θεσμικούς Συνδικαλιστικούς φορείς των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν τα Ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των Ασφαλισμένων του Ομίλου ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: