Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο Λαφαζάνης, της άκαπνης ελίτ,το...σκάει! Αντί δράσης, καλεί τη ΔΕΞΙΑ να της παραδώσουν τη λαϊκή εντολή διακυβέρνησης!

Ο Λαφαζάνης,  της άκαπνης γραφειο-κρατικής, αντιαριστερής ελίτ, το σκάει από την Κυβέρνηση!

Καλεί τη ΔΕΞΙΑ 
να της αφήσουν τη λαϊκή εντολή 
αν και ο λαός αποφάσισε
 σαφή ΑΡΙΣΤΕΡΗ  διακυβέρνηση!

Οργή, αγανάκτηση και θυμό προκαλούν (κυρίως στους χιλιάδες ανένταχτους Αριστερούς που  στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ δίχως... ανταλλάγματα) οι δηλώσεις Λαφαζάνη στην Καθημερινή της Κυριακής: "Αν δεν μπορούμε να το πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη",  που ουσιαστικά προαναγγέλλει την αποχώρησή του από την Κυβέρνηση για να μην αποκαλυφθεί η κενότητα της, δήθεν αριστερής, φανφάρας του (Συνεντεύξεις: //www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20431:lafazanis-xwni-kathimerini&catid=81:kivernisi&Itemid=198)

Και το κουτοπόνηρο των γραφειοκρατών που ενοχοποιεί το λαό:  "Αυτές τις ώρες μόνο νέες μεγάλες ενωτικές λαϊκές κινητοποιήσεις μπορούν να σώσουν με σιγουριά ξανά την «παρτίδα»". 
 Και, αφού ο λαός δεν κατεβαίνει, έτσι  ΜΟΝΟΣ του στους δρόμους-απλώς να γαβγίζει και να χειροκροτεί,  σημαίνει ότι δεν είναι... ώριμος!  Άρα,  αφήνουμε την....  εξουσία  στη ΔΕΞΙΑ να τον... ωριμάσει!!!
 Και  οι ελίτ;  Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τα δώρα του  Συστήματος αναμένοντας την ωρίμανση του λαού ώστε να τον... σώσουμε, κάποτε.  Στην... άλλη ζωή!

Αλήθεια, γιατί τώρα να υποχωρήσουν οι... Θεσμοί (δηλαδή η ευρωπαϊκή και παγκόσμια Δεξιά) όταν ο... υπαρχηγός ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ότι "το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη;"  
Μα αυτό δε θέλουν οι... Θεσμοί; Αυτό δεν πασχίζει και η ελληνική Δεξιά λέγοντας     ο Σαμαράς  ότι τον Ιούνιο θα είναι... εξουσία ξανά;
Αλήθεια, η  τόσο ταπεινή  και δημόσια παράδοση, από πότε λέγεται διαπραγμάτευση;
Μεγαλύτερο  δώρο στους... Θεσμούς, δεν μπορεί να υπάρξει!
Κανονικά, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως κάθε.... διαπραγμάτευση και να περιμένουν την... παράδοση της κυβερνητικής σκυτάλης.
 
Έτσι λοιπόν, αριστερές ελίτ, εμπορευάμενες το λαό, γίνονται ισχυρό υποστύλωμα και... πλατφόρμες σωτηρίας  του εκμεταλλευτικού Συστήματος.
 
Εξέχον στέλεχος ο Παναγιώτης  Λαφαζάνης  της αριστοκρατικής άκαπνης γραφειοκρατικής αριστερής ελίτ που δε  δρα αλλά μόνο αντιδρά, δίχως ιστορία αγώνων,  συνηθισμένη να δίνει εντολές  κομματικής πειθαρχίας και να  απολαμβάνει τις προσφορές του Δεξιού Συστήματος, ετοιμάζεται  να επανέλθει στον εύκολο, αντιαριστερό,  ρόλο μόνο της κριτικής, της αντίδρασης για να προβάλλει αριστεροσύνη (παλαιότερα σχόλια: http://autenergos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9131.html   και   http://autenergos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2859.html) .
Απεχθάνεται η ελίτ τη δράση, την ουσιαστική αντίδραση και σύγκρουση, το σχεδιασμό, τα προγράμματα. Την "επίπονη" αριστερή διακυβέρνηση εντός του ελληνικού-ευρωπαϊκού-παγκόσμιου Δεξιού Συστήματος.
Κάνει δηλαδή αυτό  το οποίο στηρίζει  τη ΔΕΞΙΑ που, μάλιστα, σαν λέξη έχει εξαφανιστεί και από τα Λαφαζάνια, αλλά  και γενικά αριστερά,   κείμενα για να μην... ενοχλεί.

"Σύντροφε"  Λαφαζάνη, αλήθεια: 
Δεν "ξέρατε" ότι το Δεξιό, Ελληνικό-Ευρωπαϊκό-Παγκόσμιο Σύστημα (και όχι η Ευρώπη ή η Παγκοσμιοποίηση αφηρημένα) θα αντιδρούσε μεθοδευμένα και σκληρά σε κάθε προσπάθεια Αριστερής πολιτικής, ακόμη και αν δεν είναι σαφώς διακριτή;  Και μάλιστα κουκουλοφόρικα; (Σχετικά, εδώ: http://autenergos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_30.html)
Αν πείτε ότι δεν το ξέρατε, δεν λέτε αλήθεια. Αλίμονο!
Διαφορετικά, δεν μπορεί να έχετε σχέση με την Αριστερά η οποία οραματίζεται-αναλύει-προβλέπει-οργανώνεται-σχεδιάζει-προγραμματίζει-δρα-κυβερνά-συγκρούεται.

Αφού όμως  τα ξέρατε, πώς προετοιμαστήκατε;
Γιατί, αν δεν... προετοιμαστήκατε, αποτελεί μια κορυφαία προδοσία του λαού και της Αριστεράς!

Πού αναφέρατε  προεκλογικά ότι, στον 3ο μήνα σας ως κυβέρνηση θα πείτε ότι δεν... μπορούμε και, αφού "η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός", τότε... καλούμε τη Δεξιά να της παραδώσουμε τη λαϊκή εντολή διακυβέρνησης;

Πώς μπορείτε να προβάλετε τέτοιες αντιαριστερές-αντιλαϊκές  απόψεις; 
Μόνο η σκληρή Δεξιά ελίτ θα σας χειροκροτήσει και θα σας... πει: Συνεπή!

Αλήθεια, θα παραιτηθείτε και από Βουλευτής;

Κύριε Λαφαζάνη,  επειδή μπορεί  να σερβίρετε ελίτικο κουτόχορτο στις πειθαρχημένες εξουσιαστικές πλατφόρμες, πιστεύετε ότι το χάφτει και η ανένταχτη, άδολη μυριόστομη  Αριστερά  η οποία στήριξε να αναδειχθεί Αριστερή Κυβέρνηση αφού    υποσχεθήκατε ότι έχετε όραμα, πρόγραμμα και  θέληση για διακυβέρνηση με συνεχείς ρήξεις;

Αλήθεια που είναι οι  αριστεροί νόμοι  για: το φορολογικό (καθρέπτης της κάθε πολιτικής), το συνολικό κράτος, τη διαφθορά, την κοινωνία, τα ΜΜΕ, τη νομιμοποίηση των μεταναστών, τη συνολική ηλεκτρονική οργάνωση των ΠΑΝΤΩΝ, την ανάπτυξη;
Δεν έπρεπε να τα είχατε έτοιμα και να έχουν ψηφιστεί στο πρώτο δίμηνό  σας;
Τι κάνατε  (τουλάχιστον) από το 2012 που ο λαός σας είπε -σαφώς-  ότι θα είστε η επόμενη κυβέρνηση;
Αν χαθεί το πρώτο 6μηνο, πλέον αρχίζει ο κατήφορος, ο συμβιβασμός, οι παρεκτροπές.

Αλήθεια, πιστεύετε ότι συγκινείτε  (εκτός όσους   αναζητούν... εξουσιαστικούς ρόλους) όταν απλώς προβάλετε τις, δήθεν, αντιδράσεις σας;
Και τώρα που ετοιμάζετε να... στρίψετε δια της... παραίτησης;

Όχι Κύριε (και  άλλοι - και εκνευριστικοί ΠΑΣΟΚογενείς- που  ξημεροβραδιάζεστε στα ΜΜΕ παράθυρα μπουρδολογώντας), δεν μας ενδιαφέρει, πλέον, σε τι... αντιδράτε!  
Απαιτούμε να ακούμε, κυρίως,  
πως, γιατί  και προς τα που δράτε! 
Αυτό αποδεικνύει την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Αλήθεια, εσείς πχ στο υπουργείο σας,  τι κάνετε στη Χαλκιδική; Πότε θα ανακοινώσετε πράξεις; Θα αφήσετε να κυριαρχούν  τα αφεντικά και να αλληλοσκοτώνονται οι κάτοικοι;
Αλήθεια, ποια ΔΕΗ έχετε σχεδιάσει; Για να μάθουμε; Τώρα! Όχι στο απώτατο..!
Μήπως οι... εναγκαλισμοί με την προδοτική/αντεργατική/ένοχη/εξαρτημένη  ΓΕΝΟΠική ελίτ είναι το... μόνο σας σχέδιο;

Κύριε Λαφαζάνη, όσα δηλώσατε  (και μάλιστα στη δεξιά ναυαρχίδα, την Καθημερινή) είναι βαθιά δεξιά στάση.
Προδίδετε το λαό, την  ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όταν δηλώνετε ότι... αφήνετε  την... εξουσία στη Δεξιά.

Κανονικά ο  λαός έπρεπε σήμερα, με μεγάλες ενωτικές κινητοποιήσεις, να απαιτήσει από το  ΣΥΡΙΖΑ      να σας ζητήσει την παραίτηση από Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμμα.  
Πολύ περισσότερο που διακηρύσσετε :  "...αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει (ακόμη)  την εξουσία..."
Δηλαδή, θέλετε να γίνετε.... εξουσία; Δηλαδή,  Δεξιά!
 Μα η  Αριστερά, δεν έχει  πρώτο σκοπό   να καταστρέψει την "εξουσία" αφού  σημαίνει: Θεοκρατία, εκμετάλλευση, σκοταδισμός, απάτη, καταπίεση, βία,  αδικία, ανισότητα,διαφθορά,  διακρίσεις, δυστυχία..;


 (Γνωρίζουμε ότι η κριτική σε (κάθε) άκαπνες γραφειοκρατικές ελίτ, εθισμένες μάλιστα και σε κλακαδορισμούς,  τις μετατρέπει σε μοχθηρές, εκδικητικές, βίαιες, τιμωρητικές.  Όμως,   Αριστεροί-Αριστερά, ορθώνονται  μπρος και στη Δεξιά και στις υποστυλωματικές ελίτ)




Δεν υπάρχουν σχόλια: