Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΟΚΕΣΑ Προς Δήμαρχο Κέρκυρας Κ.Νικολούζο: Ευχαριστίες για “μπότιδες” και Σχέσεις Γενέτειρας-Απόδημων



Με την ευκαίρία ξαναθέτει το θέμα της διαμόρφωσης Αποδημητικής πολιτικής εκ μέρους της Γενέτειρας αλλά και την αναγκαιότητα της συνεργασίας Γενέτειρας-Απόδημων.

Παρακάτω η επιστολή  της ΟΚΕΣΑ:


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ο.ΚΕ.Σ.Α.)
Ψαρών 54 τ.κ.10439 Αθήνα
Α.Φ.Μ.: 090259643 ΔΟΥ Α' Αθηνών
τηλ.: Προέδρου: 6937179122-Γραμματέα: 6972033347
Ημερομ.
Αρ.πρωτ.
02/05/2015
4
Προς το Δήμαρχο Δήμου Κέρκυρας
Κύριον Κώστα Νικολούζο

Θέμα : Ευχαριστίες για τους “μπότιδες”. Σχέσεις Γενέτειρας-Απόδημων

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
Η ΟΚΕΣΑ Σας ευχαριστεί θερμά και, μέσω Εσάς, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Κύριο Απέργη και τους Συνεργάτες του στο ΔΟΠΑΠ που στηρίξατε, με τη συμβολική αποστολή “μπότιδων”, την πρώτη σχετική εκδήλωση του Μ. Σαββάτου στην Αθήνα, με κέντρο το 3ώροφο, με το δεντρόφυτο Κήπο, νεοκλασικό Κτίριο της Ομοσπονδίας.

Η Πρωτόγνωρη αυτή Κερκυραϊκή εκδήλωση της ΟΚΕΣΑ στην Πρωτεύουσα, έτυχε ιδιαί-τερου ενδιαφέροντος και προβολής από όλα τα ΜΜΕ. Προστίθεται δε στις πολλές άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν δεκαετίες Ομοσπονδία και Πρωτοβάθμια Σωματεία των Απόδημων με στόχο να προβάλλουν την Παράδοση, τον Πολιτισμό, τη Γενέτειρα.
Αποτελούν δε βάση για νέες δημιουργίες και δημιουργούς.
Εντείνεται έτσι το ενδιαφέρον υποψήφιων και ανυποψίαστων επισκεπτών να ταξιδέψουν στα Νησιά μας και να βιώσουν εκεί σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια όσα, σε μικρογραφία, παρουσιάζουν οι Απόδημοι Κερκυραίοι με τις Συλλογικότητές τους.
Σημειώνεται πως, σε όλες τις εκδηλώσεις τους, ΟΚΕΣΑ και Σύλλογοι προσφέρουν και Κερκυραϊκά προϊόντα που αγοράζονται και αποστέλλονται από την Κέρκυρα.

Το Κτίριο της ΟΚΕΣΑ αποτελεί ήδη κέντρο πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και προμηνύει τα ιδιαίτερα αποτελέσματα μετά την αποκατάσταση.

Όπως και τηλεφωνικά έχουμε συζητήσει, Σας περιμένουμε, ταξιδεύοντας προς Αθήνα, για μια συνάντηση και συζήτηση στο Κτίριό μας. Αλλά, και η ΟΚΕΣΑ θα σας επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία παρουσίας της στην Κέρκυρα.
Αυτονόητο ότι η πρόσκληση απευθύνεται και προς τον Κύριο Πρόεδρο και Κυρίες Κύριους Συμβούλους.
Η διαμόρφωση βέβαια, εκ μέρους της Γενέτειρας, πολιτικής για τους Απόδημους είναι διαχρονικά ζητούμενο και ελπίζουμε σε αποτελέσματα.
Η παραπέρα σύσφιγξη των σχέσεων και η στενή συνεργασία Γενέτειρας-Απόδημων στηρίζει και τους κοινούς σκοπούς για μια δυναμική πορεία δημιουργίας, ανάπτυξης, δράσης, προσφοράς και προόδου σε όλους τους τομείς.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΚΕΣΑ

Κοινοποίηση:
-Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας
-Πρόεδρο ΔΟΠΑΠ Δήμου Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: