Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σύλλογος Βουνιαταδιτών Αττικής: Συνέλευση και Χοροεσπερίδα! Σύλλογος με ευρύτητα στη δράση και ιστορία!

 Συνέλευση και Χοροεσπερίδα 

από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΥΝΙΑΤΑΔΙΤΩΝ 
  
ΑΤΤΙΚΗΣ «ΟΙ ΜΕΛΗΤΙΑΙΟΙ»!


Όπως πολλοί Κερκυραϊκοί Σύλλογοι στην Αττική, Συνέλευση και Χοροεσπερίδα πραγματοποίησαν  οι  Βουνιαταδίτες (Κερκυραίοι) στην Αττική, στις 4 και 8 Μάρτη  αντίστοιχα.
  
Ο Σύλλογος πραγματοποίησε την εκλογοαπολογιστική του Συνέλευση, εξέλεξε όργανα και αντιπροσώπους στην  ΟΚΕΣΑ και διασκέδασαν την ημέρα της Γυναίκας στο "ΠΟΝΤΙΚΙ".

Τα μέλη του Συλλόγου, εκτός άλλων, συγκέντρωσαν και ήδη κατέθεσαν ένα πρώτο συμβολικό ποσό για να στηρίξουν τη νέα μεγάλη  οικονομική εξόρμηση της ΟΚΕΣΑ για την αποκατάσταση του Κτιρίου (http://takerkyraika.blogspot.gr/2015/03/3.html) . 

Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών Αττικής ιδρύθηκε το 1980. 
Παρότι το Χωριό καταγωγής είναι πολύ μικρό, είχε  και έχει  στην Αττική πολύ  σημαντική δράση, δυσανάλογη της αριθμητικής του δύναμη.

Καθοριστικό: Δε λειτούργησε  τοπικιστικά, ώστε να "σημαδευτεί" από  το χαρακτηριστικό στοιχείο μιζέριας και μη ιδιαίτερης δημιουργίας.

Εκτός από Βουνιαταδίτικο,  είδε, με τα στελέχη του, το ρόλο του Συλλόγου  ευρύτερο ως: Κερκυραϊκό, Επτανησιακό και ακόμη παραπέρα.
Πέτυχε σε αυτό τον ιδιαίτερο  ρόλο! 
Σημαντικότερο έργο η  πρωτοβουλία δημιουργίας και ακολούθως η οικοδόμηση της ΟΚΕΣΑ.
Μαζί με το σύνολο των υποδομών, των  δημιουργιών και των  αγώνων , καθοριστικός είναι ο ρόλος του και των Στελεχών του  στην αγορά του 3ώροφου με Κήπο Παραδοσιακού Κτιρίου.

Ο Σύλλογος, από κοινού με άλλους,  αντιτάχθηκε στην προσπάθεια υπονόμευσης και διάλυσης της ΟΚΕΣΑ, στη μεθόδευση πώλησης του Κτιρίου και   είχε σημαντικές νίκες ενάντια σε όσα  μεθοδεύτηκαν εναντίον του  και των στελεχών του.
Κυρίαρχος δε ήταν  ο ρόλος του Συλλόγου να βγει η ΟΚΕΣΑ από την κρίση, να αναδειχθούν όλες οι μεθοδεύσεις, το Κτίριο να "κατοικηθεί" και να ξεκινήσει νέα σημαντική προσπάθεια αποκατάστασής του.

Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών Αττικής δεν... άρπαξε ούτε...  διεκδίκησε ρόλους που δε δικαιούταν. Δεν επικαλέστηκε "ιδιότητες φυσικής ισχύς"   προκειμένου οι... εκπρόσωποί του να στεφθούν με... τίτλους κλπ. 
Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών βγήκε έξω από τα όρια του τοπικισμού, της... μιζέριας και του... φτηνού συμφέροντος. 
Προσέφερε προς κάθε κατεύθυνση, δημιούργησε πάρα πολλά και επάξια κατακτά ρόλους και τίτλους. 

Δεν ακολούθησε τοπικισμούς άλλων που υπηρέτησαν  πολιτικούς και, προκειμένου να καρπωθούν (βρώμικα)  εκατομμύρια, στρατεύτηκαν στην υπονόμευση ΟΚΕΣΑ, Συλλόγων  και Στελεχών.
Είναι χαρακτηριστική περίπτωση Συλλόγου που, το 2001, "πήρε"  4 εκ. δρχ. για ένα... ημερολόγιο και έκτοτε παίζει, συνειδητά,  αυτόν τον αρνητικό ρόλο. 

Ο Σύλλογος Βουνιαταδιτών Αττικής  με τα Στελέχη του έχει γράψει ιστορία! 
Το μικρό του μέγεθος δε στάθηκε εμπόδιο για να ξεχωρίσει και να ξεχωρίζει.

Εκείνο που ενθουσίαζε  τα μέλη του συζητώντας και στις πρόσφατες παραπάνω εκδηλώσεις  είναι ότι και η Γενέτειρα, Βουνιατάδες Κέρκυρας, έχει εντυπωσιάσει με όσα σημαντικά γίνονται εκεί από τους Τοπικούς Φορείς: Η Χορωδία, το Χορευτικό, τα Γήπεδα και βέβαια η Νέα Πλατεία με μοναδικά χαρακτηριστικά. 
Οι ποικίλες Εκδηλώσεις σε διάφορες περιόδους, διαχρονικές αλλά  και νέες όπως τα Φεστιβάλ και στην  Καλαμμιώτησα  καθώς και τα 65ετή "ΤΑ ΝΗΠΙΚΑ"   αναδεικνύουν το Χωριό Βουνιατάδες σε χώρο ενδιαφέροντος αλλά και με υποχρεώσεις για  όλους τους συντελεστές.(Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυραςhttps://www.facebook.com/pages/%CE%A7%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%9A%CE%AD%CF%81%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82/353819378062150).

Το αναμενόμενο δε Φράγμα της Καλαμιώτισσας θα του προσδώσει νέα ποιοτικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά από κοινού με Στρογγυλή και Σταυρό .

Όμως, και τα γύρο Χωριά, μικρά και μεγάλα, αναπτύσσουν σημαντικές δραστηριότητες που μετατρέπουν την ευρύτερη Περιοχή σε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με δυναμική και προοπτικές.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: