Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΕΚ-εκλογές 2015: Τους υποψηφίους μας ή ANTAPΣYA - KKE - ΣYPIZA


Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα
Kαποδιστρίου 38 Aθήνα
Τηλ. – Fax: 6977666470, 6973940977

Ανακοίνωση του ΕΕΚ (14-1-2014)


Σε τούτη την ιστορική καμπή, μέσα στις συνθήκες της επιδεινούμενης παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού και χρεοκοπίας της καπιταλιστικής Ελλάδας, το ΕΕΚ κατέρχεται στις εκλογές για να προβάλλει μέσα στην εργατική τάξη ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την αναγκαιότητα της πάλης για εργατική εξουσία, ενάντια στον δηλητηριώδη εθνικισμό και φασισμό, για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης από τη Λισαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Η πολιτική και ιδεολογική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος από κάθε αστική επιρροή είναι η οδηγός μας θέση.
Καλούμε τους εργάτες και το λαό να ενισχύσουν πολιτικά, οικονομικά και με την ψήφο τους το ΕΕΚ.

Στις εκλογικές περιοχές όπου το ΕΕΚ δεν μπόρεσε -εξ αιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών βαρών- να κατεβάσει δικούς του υποψήφιους, καλούμε να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι εργατικών κομμάτων ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές. Aυτό είχαμε πράξει και στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, όταν δεν μπορέσαμε να κατέβουμε ανεξάρτητοι, καλώντας σε υπερψήφιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην παρούσα κρίσιμη αναμέτρηση με την ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά, τους ναζιστές και τα κόμματα της κυρίαρχης τάξης, δεν μένουμε ουδέτεροι.

Διατηρώντας στο ακέραιο την κριτική μας, τόσο απέναντι στη συμπορευόμενη με τους «αριστερούς» εθνικιστές και οπαδούς της δραχμής ANTAPΣYA, όσο κι απέναντι στο σταλινικό και γραφειοκρατικό KKE, αλλά και στο ρεφορμιστικό ΣYPIZA που συνδιαλλέγεται με εκφυλισμένες αστικές δυνάμεις λειτουργώντας ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καλούμε στην υπερψήφιση των τριών αυτών κομμάτων της εργατικής τάξης, επιλέγοντας υποψηφίους με αγωνιστική στάση και ταξική τοποθέτηση.

Αθήνα 14-1-2014



Δεν υπάρχουν σχόλια: