Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πανκερκυραϊκός Συλλόγος Αμερικής:Ξανά παρών και επιτυχία ιδιαίτερη στην Πρώτη Ετήσια Συνεστίαση!

Πανκερκυραϊκος,Συλλογος,Αμερικης,Πραγματοποιησε,Συνεστιαση,ΜεγαληΚερκυραίοι Αμερικής: 
Πρώτη Ετήσια Συνεστίαση 
του Πανκερκυραϊκού!
Ο Πανκερκυραϊκός ξανά
παρών και με δράση!
  
 ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ του Πανκερκυραϊκού

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, η πρώτη ετήσια Συνεστίαση του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής, στον πολυχώρο του κέντρου "Terrace on the Park" στη Νέα Υόρκη.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από Κερκυραίους και Κερκυραίες ομογενείς αλλά και νεοαφιχθέντες απο το νησί της Κέρκυρας, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
  Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Επίτιμου Προέδρου του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου και Προέδρου της Ιόνιας Πολιτιστικής Ομοσπονδίας κ. Νίκου Μπάρδη, όπου ευχαρίστησε θερμά τα νέα παιδιά, τον Θεόδωρο Δουκάκη, Πρόεδρο του Συλλόγου και την γενική γραμματέα του Συλλόγου Μαρία Κιρόπουλος - Δουκάκη, για την γενναία απόφαση που πήραν να καλύψουν το κενό που υπήρχε στην ομογένεια της Αμερικής για την προβολή της Κέρκυρας, επανιδρύοντας των Πανκερκυραϊκό Σύλλογο, το Δ.Σ. του Συλλόγου όπου το απαρτίζουν οι Σπύρος Κατέχης - Ιωάννης Δουκάκης - Στ. Μουρκάκος - Ελισαίος Μουζακίτης, Μαρία Αντωνίου, Γ. Κασσίμης, Μαρία Κασσίμής, Βασίλης Πολίτης, Αυγερινή Κατέχη, Κλειό Δουκάκη, Πέτρος Γερασίμου και τα 100 μέλη του Συλλόγου, όπου συνεχώς αυξάνονται.
  Στη συνέχεια ο κ. Μπάρδης  μετέφερε τον χαιρετισμό της Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτριας κ. Αναστασίας Σαλλή - Παπασαλή και τόνισε την στήριξη των ομογενών Κερκυραίων προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την ίδρυση Επωνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας με γνωστικό Αντικείμενο τηνΙστορία της Ελληνικής Ομογένειας.
   Στον ετήσιο απολογισμό του Συλλόγου αναφέρθηκε η γ.γ. του Συλλόγου Μαρία Κιρόπουλος-Δουκάκη, έχοντας στο ενεργητικό δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις για την συγκέντρωση χρημάτων και την βοήθεια ασθενή από την Κέρκυρα, την παρουσία του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με άρμα μαζί με τους Συλλόγους των Διαπόντιων Νησιών και στα Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών Παραδοσιακών χωρών που πραγματοποιούνται στο Σύλλογο εβδομαδιαίως σε παιδάκια ηλικίας 4-9 ετών, όπου μαθαίνουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις ρίζες τους, να αγαπούν την Κέρκυρα.
    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Δουκάκης παρουσίασε το πρώτο Λεύκωμα του Συλλόγου με την ιστορία και τα αξιοθέατα της Κέρκυρας και  ταυτόχρονα  έδωσε το στίγμα της νέας χρονιάς, καθώς μέρος των φετινών εσόδων του Συλλόγου θα διατεθούν στις Φιλανθρωπικές Οργανώσεις "Save A young life Foundation" και στο "Corfu Relief Fund" .
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι Ομογενειακών Συλλόγων  και ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης, έχοντας Κερκυραϊκές ρίζες, οπως ο ίδιος ανέφερε και δήλωσε την στήριξη του στον Σύλλογο.
     Το χειροκρότημα της βραδιάς κέρδισε το χορευτικό συγκρότημα του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου, όπου άνοιξε το χορό με ήχους και τραγούδια Κερκυραϊκά.

ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: