Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΟΔΥΝΗΡΟΣ «ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Του Γ. Παπασίμου


Ο ΟΔΥΝΗΡΟΣ «ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»
ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Μέρος Α’ B)
Του Γεωργίου Παπασίμου
ΔικηγόρουΜέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»
Blog: papasimos.wordpress.com Twitter: @PapasimosG

Σαράντα χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας απέναντι στην, τότε, ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών, με κορυφαία στιγμή το Πολυτεχνείο και την μετέπειτα ελπιδοφόρα για την Χώρα, νέα δημοκρατική Μεταπολίτευση, η Ελλάδα κατέρχεται εδώ και τρία χρόνια, με ταχύτητα, σε έναν οδυνηρό και απροσδιόριστο «κατήφορο». Η «κίβδηλη» ευμάρεια των προηγούμενων δεκαετιών, που αποτελούσε, απλώς, την επιφάνεια για την ατιμώρητη διασπάθιση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων και του δημοσίου πλούτου, την σήψη, την διαφθορά και τον άκοπο νεοπλουτισμό του «ιδιοτελούς» τμήματος της κοινωνίας, φαντάζει σήμερα πολύ μακρινή για την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.
Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τρομακτικοί, για Ευρωπαϊκή Χώρα εν καιρώ ειρήνης. Αποτυπώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε πανευρωπαϊκή διάσταση, στο πρόσφατο άρθρο του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα «GUARDIAN». Ανεργία, που, ήδη, ξεπερνά το 27% (στους νέους φθάνει το 60%), το ΑΕΠ έχει, ήδη, μειωθεί κατά 25% από την έναρξη της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, το μέσο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα έχει ............................................................
Το οξύμωρο, όμως, και τραγικό για την Χώρα, είναι ότι, ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά τον μνημονιακό «οδοστρωτήρα», που εξανδραπόδισε το ήμισυ και πλέον του Ελληνικού πληθυσμού, που έχει φτωχοποιήσει και περιθωριοποιήσει μεγάλα, δυναμικά και ζωτικά κοινωνικά τμήματα της Χώρας, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους», το ίδιο πολιτικό προσωπικό βρίσκεται στην εξουσία (!!!), παριστάνοντας τους «σωτήρες της Χώρας», τα, δε, «τρωκτικά» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και τα διάφορα «ιδιοτελή» κοινωνικά στρώματα, που αποτέλεσαν την «συμμαχία της μεγάλης αρπαγής» στην προηγούμενη περίοδο των «παχιών αγελάδων», να «βρίσκονται στο απυρόβλητο», ελέω και των ξένων «ομοαίματων» διεθνών τοκογλύφων δανειστών.
Ο «ραγιαδισμός» και ο «μαυραγοριτισμός» στο απόγειό τους...... .......Μέρος Α’ B....http://papasimos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: