Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Κέρκυρας:Αποφάσεις για: Παραιτήσεις-ανεπιθύμητους Βουλευτές λόγω υπονόμευσης του ενιαίου Δήμου, στη συνεδρίαση 16/9/13;


 ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)
e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.com – τηλ. 6937179122 
 

Ανακοίνωση 6 14/09/2013


Θέμα: Δήμος Κέρκυρας-Συνεδρίαση ΔΣ 16 Σεπτέμβρη: Αποφάσεις για: Παραιτήσεις και ανεπιθύμητους Βουλευτές λόγω υπονόμευσης του ενιαίου Δήμου;

Στην πρόσκληση του κου Ι. Ρίγγα, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας, για τη συνεδρίαση Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ως δεύτερο θέμα αναφέρεται: “Συζήτηση σχετικά με τις συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Εισηγητής : κ. Δήμαρχος)”.
Το θέμα θεωρείται ιδιαίτερα ενδιαφέρον και κρίσιμο επειδή σχετίζεται απόλυτα με το αν η Κέρκυρα θα σπρωχθεί  σε καταστροφική πορεία ή θα κάμει άλμα μπροστά.
Υπάρχει όμως διάχυτος ο φόβος ότι, το μόνο θέμα που ενδιαφέρει, είναι πως θα ΞΑΝΑδιασπασθεί ο Δήμος. Αυτό δηλαδή που κυβερνήσεις, κόμματα και παρατάξεις του Δήμου απεργάζονται αδιάκοπα και μεθοδικά. 
 Αν και (τουλάχιστον) Δήμαρχος και Πρόεδρος δήλωναν σαφώς υπέρ του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου και έχει ενδιαφέρον η εισήγηση του κ. Τρεπεκλή.
 Ενιαίος ο Δήμος (ως ακλόνητος πυλώνας πλέον,  ισχυρότερος ακόμη και από την πλήρη οικονομική αυτοδυναμία) έδωσε τη δυνατότητα να κάμει το μεγάλο άλμα η Κέρκυρα, αλλά  και τα Διαπόντια
Η θεσμοθέτηση δε των Τοπικών Συμβουλίων και κυρίως των Λαϊκών Συνελεύσεων προσέφερε σημαντικές δυνατότητες ανάδειξης και ισχυροποίησης του λαϊκού ρόλου.
Τα αρνητικά του Καλλικράτη θα επιδρούσαν το ίδιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των Δήμων.
Και αυτά πρέπει να ανατραπούν σε μια διαρκή απαίτηση-σύγκρουση με το διεφθαρμένο, αντιλαϊκό, αντιαυτοδιοικητικό ΔΕΞΙΟ κράτος.
Δυστυχώς όμως, υπονομεύονται, συνειδητά και σχεδιασμένα, αποκλειστικά τα θετικά, δηλαδή:  ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας, οι Λαϊκές Συνελεύσεις, τα Τοπικά Συμβούλια.
Το ανόητο εξευτελιστικό επιχείρημα ότι Κερκυραίες/Κερκυραίοι είναι παντελώς ανίκανοι να διευθύνουν Δήμο  με τις... αποστάσεις και τη... διαμόρφωση των 4 Νησιών Κέρκυρας-Διαπόντιων, προβάλλεται για να κουκουλωθεί:
α. Η Ανυπαρξία προεκλογικών Προγραμμάτων το 2010 από όλες τις εκλεγμένες Παρατάξεις του Δήμου αλλά και της ΠΙΝ (μόνο η ΝαΚ είχε Πρόγραμμα και μάλιστα ολοκληρωμένο).
β. Η απουσία οποιουδήποτε συνολικού σχεδιασμού, πολιτικής  και οργάνωσης από το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο.
γ. Η σαφής συμπόρευση Παρατάξεων-Βουλευτών-Δεξιού Κράτους στο στόχο να αποτύχει ο ενιαίος Δήμος ώστε ο λαός να τραφεί με την “εικόνα” του κακού ενιαίου Δήμου που απαιτείται  να διαλυθεί. Και φυσικά να μοιραστεί σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφική πορεία ΚΑΙ: Κέρκυρας-Παξών-Διαπόντιων.

Η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ) (έχει ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή της στις εκλογές 2014 αν ο Δήμος είναι ενιαίος ή διευρυμένος με Παξούς), εκτιμά ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα πρέπει:
-Μετά από γενναία αυτοκριτική, να παραιτηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της υπονόμευσης του ενιαίου Δήμου, των Λαϊκών Συνελεύσεων και των Τοπικών Συμβουλίων.
-Να καταδικαστεί η βαθιά αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, Κομμάτων και του κακοποιητικού  ΔΕΞΙΟΥ κράτους με θύματα και την Αυτοδιοίκηση.
-Να θεωρηθούν ανεπιθύμητοι οι τρεις βουλευτές της Κέρκυρας εφόσον δημοσιοποιήθηκε  και δεν έχουν διαψευσθεί  ότι από κοινού και μυστικά απεργάζονται τη διάλυση του Δήμου Κέρκυρας.

Η ΝαΚ, σχετικά τον ενιαίο Δήμο, εκτός από τη Διακήρυξη και το Πρόγραμμα, υπενθυμίζει και τις παρακάτω, πρόσφατες, αναλυτικές ανακοινώσεις της:

Α. Δένδιας-Σαμοϊλης-Γκερέκου: Να παραιτηθούν, αν..! ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:Ιστορικό έγκλημα η διάσπαση!: http://autenergos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1.html

Β. Η ΝΟΔΕ/ΝΔ, με Δεξιά συνέπεια, επιβεβαιώνει τη μεθόδευση διάλυσης του Δήμου Κέρκυρας! ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΑΝ..!http://autenergos.blogspot.gr/2010/07/972010-13072010.html

Γ. ΝΤΡΟΠΗ ή ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΙΑΠΟΝΤΙΟΥΣ; http://autenergos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9956.html

ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)
ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΟΧΙ ΣΑΘΡΟΥ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: