Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στ. Τζουμάκας: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Με το παρακάτω κείμενο ο ΣΤ. Τζουμάκας συνοδεύει την ανακοίνωση για ίδρυση ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ:
Καλημέρα!  23-24 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974! Αυτή τη σημαδιακή μέρα,  σου θέτω υπόψη τη πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Σοσιαλιστικού κόμματος.
Το 1974 –βγήκα από τη παρανομία- και πήγα  να παρουσιαστώ στην επιστρατεύουσα αρχή .Εκεί μου έθεσαν υπόψη το ένταλμα σύλληψης μου με βάση τη κατηγορία για <<ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος>> με το Αναγκαστικό  Νόμο 509 και τη παραπομπή μου με ισόβια ποινή –για δεύτερη φορά –στο Έκτακτο Στρατοδικείο  Αθηνών. Με το νόμο 509 δίκαζαν και καταδίκαζαν τους αριστερούς μετά τον εμφύλιο. Στη πρώτη  φορά  στο Έκτακτο  Στρατοδικείο είχα παραπεμφθεί για σύσταση και συμμορία , με ποινή δέκα χρόνια κάθειρξη . Επίσης μου έθεσαν υπόψη ότι είμαι <<κομμουνιστής Γ Κατηγορίας και ανθέλλην>> και δεν με επιστρατεύουν.!!  
Το βάθος της παρούσας κρίσης ανέδειξε  ανθρώπους αντίθετου ήθους  από τους αγωνιστές. Ανθρώπους της υποταγής , - απολογητές  του μικρόκοσμου , των μικρουπολογισμών και των μικροεπιδιώξεων.. Ανάλογες συνθήκες  και οι αντίστοιχοι άνθρωποι. Οι αξίες και οι αρχές ασκούνται  έμπρακτα.Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία!

Η Ανακοίνωση, εδώ:  www.socialistparty.gr