Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΝαΚ-Ανακοίνωση 4: Απολύσεις- Αστυνομία Δήμων-Φύλακες-Παρατηρητήρια.Απόλυση Ιερατείου.Κλείσιμο Θεολογικών/Ιερατικών...

 ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ)

http://autenergos.blogspot.gr/2013/06/2014-1-08062013-2014-httpautenergos.html
e-mails: nea.aytodiaxeirizomenh.kerkyra@gmail.comτηλ. 6937179122

Ανακοίνωση 4 17/07/2013

Για:
-Απολύσεις- Αστυνομία Δήμων-Φύλακες-Παρατηρητήρια.
-Απόλυση χιλιάδων ΔΥ του Ιερατείου.
-Κλείσιμο Θεολογικών/Ιερατικών Σχολών και Θρησκευτικών Διευθύνσεων.

Η ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ (ΝαΚ) (έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2014): καταγγέλλει τις απολύσεις στο δημόσιο συνολικά ως βαθιά ιδεολογική πολιτική του Δεξιού Συστήματος να γκρεμίζει τη δημόσια παιδεία-υγεία-σύνταξη-πρόνοια-περιουσία-πληροφόρηση, την αυτοδιοίκηση και κάθε θεσμό κοινωνικό. Το ότι το Δημόσιο χρειάζεται ανατροπή, αυτό οφείλεται στον ιδεολογικό Δεξιό σχεδιασμό, αφού το θέλει διαβρωμένο, διεφθαρμένο, αντιλαϊκό, συγκεντρωτικό, αντιπαραγωγικό, μηχανισμό εξουσίας, υπηρέτη   της θρησκείας και του εκμεταλλευτικού κεφαλαίου.  Άρα, η Δεξιά δε θέλει να αλλάξει αλλά να του ενισχύσει αυτό το ρόλο.
Διατυπώνει τη θέση ότι:
  1. Αποτελεί βεβαιότητα ότι αυτές οι πολιτικές επιλογές επιδιώκουν την ενίσχυση του αστυνομικού κράτους τρομοκράτησης και επιβολής (αυτό ενισχύει και η μεταφορά της δημοτικής αστυνομίας και των φυλάκων σχολείων) και φυσικά τα συμφέροντα του αρπακτικού ιδιωτικού κεφαλαίου κυρίως στην παιδεία, υγεία, ασφάλεια, ενημέρωση.
  2. Ειδικά για αυτοδιοίκηση-δημάρχους-συμβούλια, απαιτεί να αποδέχονται ρόλο στιλβωτών των κρατικών παπουτσιών. Και δυστυχώς, πλήθος δημάρχων-συμβούλων, τον αποδέχονται.
  3. Ο Δήμος Κέρκυρας, με τη ΝαΚ, θα λειτουργήσει ιατρεία, την ΕΡΑ, τη Βιβλιοθήκη και κυρίως σχολικά τμήματα στήριξης μαθητών (αντί ιδιωτικά φροντιστήρια) και θα απασχολεί όχι μόνο τους απολυμένους αλλά και πολλούς άλλους.
  4. Όλοι οι εργαζόμενοι στο σημερινό Δήμο Κέρκυρας είναι αναγκαίοι. Όχι όμως με τη σημερινή μορφή απασχόλησης αλλά με μετατάξεις και κυρίως να στελεχώσουν τις Τοπικές Κοινότητες όλων των Νησιών.
  5. Είναι απαράδεκτη η ύπαρξη αστυνομίας στους Δήμους αφού στην “Αστυνομία” επιφυλάσσουν ρόλο βίας, καταπίεσης και επιβολής των αντιλαϊκών εξουσιαστικών πολιτικών. Ρόλο προστασίας της Εξουσίας. Η ΝαΚ, αν υφίσταται η “Δημοτική Αστυνομία” το 2014, θα τη μετονομάσει σε απλή υπηρεσία και θα προσαρμόσει το ρόλο, τον τρόπο και τα αντικείμενα απασχόλησης.
  6. Τα “Παρατηρητήρια” δε δημιουργούνται ως μια κρατική πολιτική   για διαφάνεια αφού: Δεξιό Σύστημα και Διαφάνεια είναι άσπονδοι εχθροί. Όμως, η ΝαΚ δε θα αντιταχθεί αλλά και θα επιδιώξει ώστε στο Δήμο η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ να είναι κεντρική πολιτική. Η δε κρατική εξουσία όχι μόνο δε θα εμποδίζεται, ακόμη και στις “προσβλητικές πρακτικές”, αλλά θα προσκαλείται σε ελέγχους ώστε να αναδεικνύεται και υπονομεύεται η δικιά της πολιτική αδιαφάνειας. Ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι να υπονομεύει το (και διεφθαρμένο) κράτος, όχι (και με διαφθορά) να το στηρίζει .
  7. Για το έμμισθο Ιερατείο - Δημ.Υπαλλήλους (κεντρικός πυλώνας του Δεξιού εκμεταλλευτικού Συστήματος), η ΝαΚ ζητά την άμεση απόλυση των πολλών χιλιάδων (αχρείαστων και πανάκριβων) ιερωμένων ΔΥ: Δεσποτάδων-ιερομονάχων-ηγουμένων-καλόγερων-ιερέων. Επίσης, το κλείσιμο των θεολογικών και ιερατικών σχολών (να προστεθούν μαθήματα θρησκειολογίας στις φιλοσοφικές σχολές) και  την κατάργηση των Θρησκευτικών Διευθύνσεων σε όλα τα υπουργεία (Άμυνας-Εξωτερικών-Αστυνομίας-Παιδείας). 
    Οι υπάρχοντες έγγαμοι ιερωμένοι με ειδικές οικογενειακές υποχρεώσεις(προστατευόμενα, αναπηρίες, άνω των 55 ετών) να συνεχίσουν να πληρώνονται ως ΔΥ. Σε κάθε όμως  περίπτωση, όλοι οι ιερωμένοι ΔΥ, να απασχολούνται στους Δήμους της περιοχής τους, με πλήρες ωράριο.
    Επίσης, διακοπή των συντάξεων σε όλους τους άγαμους Ιερωμένους-συνταξιούχους αφού έχουν αφιερωθεί, ψυχή τε και σώματι, στο θεό!
ΝΕΑαυτοδιαχειριζόμενηΚΕΡΚΥΡΑ(ΝαΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: