Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Γ. ΡΟΥΣΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ*
Ένα από τα πολλά τραγελαφικά συμβάντα της συζήτησης στη Βουλή του καταστροφικού πολυνομοσχεδίου, (στην οποία και θα επανέλθω) ήταν η στάση του ΚΚΕ απέναντι στη συνταγματικότητα του τρόπου που επιχειρήθηκε να ρυθμιστούν τα των υπαλλήλων της Βουλής.
Καταρχάς είχαμε τον εξωφρενικό συνειρμό της γενικής γραμματέως της ΚΕ του κόμματος, περί δήθεν προσυνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ , Στουρνάρα να τεθεί όπως τέθηκε αυτό το ζήτημα, και να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση γύρω από αυτό, για να καλυφθούν τα ουσιαστικά ζητήματα, και για να αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο μοναδικός αντιπολιτευτικός πόλος!!!!
Με αυτόν τον τρόπο, για ακόμη μια φορά, αντί να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αριστεράς του συστήματος και όχι ως δεξιάς του εργατικού κινήματος, όπως εύστοχα χαρακτήριζε ο Γκράμσι τους ρεφορμιστές, αυτός μάλλον διευκολύνεται πολλαπλά.

Ταυτόχρονα όμως με αυτήν τη στάση τέθηκε και το θέμα της γενικότερης αντιμετώπισης εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ του Συντάγματος και των αστικοδημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Σχετικά με αυτό το ζήτημα θυμίζω τη στάση των κλασικών του μαρξισμού και του Λένιν που στόχευαν στην..........http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: